#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Zending

Ondernemers voor zending gezocht

Zendingsgenootschap CAMA wil zich meer op Marokko gaan richten en zoekt voor zendingswerk daar een specialist recycling en een agrarische ondernemer. Van de eerste wordt gevraagd in dat land een bedrijf te willen starten op het gebied van recycling van plastic, en daar weer producten voor de markt van te maken.

Volgens de principes van BAM (Business as Mission) verwacht de organisatie van de onderneming ook dat daardoor het Evangelie wordt verkondigd.
“We zoeken iemand die het leuk vindt een bedrijf op te zetten en te managen, maar daarnaast te getuigen van Christus en contacten aan te boren. Het betreft een functie voor de lange termijn”, meldt CAMA.

Daarnaast wordt dus een agrariër gezocht om te helpen een agrarisch bedrijf tussen plaatselijke Marokkanen te runnen en mensen te motiveren hun vaardigheden in te zetten. Wie interesse heeft kan bellen met 0343-443392 of mailen naar info@cama.nl.

Marokko heeft 33.600.000 inwoners, van wie maar 0,03% bijbelgetrouwe christenen. Er zijn maar 20 tot 30 kleine gemeenschappen van gelovigen. In Nederland wonen 350.000 Marokkanen, onder wie 200 christenen. In Marokko bevinden zich een paar honderd zendelingen. Het is volgens CAMA een gesloten land, maar toch mogelijk er missionair werk te doen.

De organisatie wijst er op dat het een land van verhalen is, waar verhalenvertellers in geuren en kleuren story’s over sjeiks, mythes en sprookjes vertellen. “Wat is er mooier dan in dit land de verhalen van Jezus te gaan vertellen?” zegt CAMA. “Het is heel gemakkelijk met Marokkanen over geloof en God te praten. Velen staan hier open voor en horen graag de Bijbelse boodschap. De stap om zich daadwerkelijk tot Jezus te keren is wel moeilijk. Het is een zoektocht die tijd kost en waarbij het contact met christenen heel belangrijk is. Laten zien wat je gelooft en dit uitdragen in liefde maakt vaak diepe indruk.

Veel moslims hebben volgens CAMA dromen of visioenen van Jezus maar weten niet wie ze om uitleg kunnen vragen. Daarom worden christenen gezocht om er heen te gaan.


Reageren