#Tb 15 euro gift
Enquête: 102-Mogen christenen organen afstaan? Ja Nee

Mensen

Oprichtster TBN overleden

Mede oprichtster van christelijke (charismatische) tv-zender TBN in Orlando (Florida) Jan Crouch (78) is dinsdagmorgen vroeg overleden. Zij was gedurende veertig jaar ook als programmamaakster aan het station verbonden, waarvan de Nederlandse afdeling wordt geleid door Bert Panhuise van Eurospirit.

Crouch, die in 1973 Trinity Broadcasting Network samen met haar al eerder overleden echtgenoot Paul stichtte, werd vorige week woensdag na een zware beroerte naar het ziekenhuis gebracht.
Haar familie had tot gebed voor herstel en genezing opgeroepen, maar haar kinderen zeggen nu dat zij van deze wereld naar de volgende is overgegaan om ‘haar hemelse loon’ te ontvangen in de aanwezigheid van de Here Jezus.

Crouch maakte onder meer de programma’s ‘Praise The Lord’, ‘Smile of A Child’, ‘The Glory of America’ en ‘Say Yes’. Via meer dan 80 satellieten en 20.000 kabelstation bereikt TBN een internationaal publiek, zegt de organisatie.

“Degenen die voor het koninkrijk van God streden, kenden haar als een medestrijder, iemand die niet opgaf en zich onophoudelijk inzette om het Evangelie rond de wereld te krijgen”, zeggen haar kinderen Matt en Laurie Crouch. De overleden mediavrouw was een dochter van pinkstervoorganger Edgar W. Bethany en diens vrouw en groeide op in Georgia. Haar vader richtte ook de Southeastern universiteit in Florida op. Tijdens haar studie ontmoette dochter Jan haar latere echtgenoot.


Reageren