#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Uw mening

060 Eerlijk zijn m.b.t. de massamoord op Armeniërs

De Duitse Bundestag heeft gisteren met grote meerderheid een Armenië-resolutie aangenomen en daarmee de dood van 1,5 miljoen christelijke Armeniërs volkerenmoord genoemd. Premier Erdogan riep vervolgens de Turkse ambassadeur in Duitsland naar huis en sommeerde de Duitse ambassadeur in Turkije op voor een gesprek. Gevreesd wordt dat de resolutie consequenties zal hebben voor de overeenkomst tussen Europa en Turkije m.b.t. de vluchtelingen.

Uw mening:
060-De nederlandse regering moet de massamoord op de Armeniërs genocide noemen!
041-Mag Turkije lid worden van de EU?!

De voorzitter van de Bundestag, Norbert Lammert had voor de stemming Turkije opgeroepen eerlijk te zijn m.b.t. de massamoord op de christelijke Armeniërs. De huidige regering in Turkije is niet verantwoordelijk voor de gebeurtenissen tijdens de eerste Wereldoorlog, zei de CDU-politicus. "Maar ze is er wel mede verantwoordelijk voor hoe in de toekomst met dit probleem wordt omgegaan."

Cem Özdemir, voorzitter van de Grünen, wiens ouders afkomstig zijn uit Turkije, zei dat ook nu weer christenen in het nabije oosten vervolgd worden. Hij zei zich grote zorgen te maken dat christelijke gemeenschappen in de geboorteplaats van de christelijke kerk - het huidige Turkije - uitgeroeid worden.

De ChristenUnie in de Tweede Kamer wil een brief van het kabinet over haar standpunt met betrekking tot de Armeense genocide. Het Nederlandse kabinet spreekt nog steeds van 'de kwestie van de Armeense genocide in plaats van 'de Armeense genocide'. Een motie hierover haalde het vorig jaar niet. ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind wil nu opnieuw in debat.

Klik hier om bij Wikipedia te lezen over de Armeense genocide


Reageren