#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Christenvervolging

Iran: Gevangen christin in hongerstaking

De Iraanse christin Maryam Nagash Zack (foto) is een hongerstaking begonnen. Ze zit sinds 15 juli 2013 gevangen in de vrouwenafdeling van de beruchte Evin gevangenis in Teheran. De revolutionaire rechtbank in de hoofdstad had haar tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege ‘Propaganda tegen het Islamitische regime en het ondermijnen van de staatsveiligheid’.

Zack, die zich van de Islam tot het christendom bekeerde, behoort tot de Pinkstergemeente ‘Assemblies of God’. Ze heeft grote gezondheidsproblemen. In de gevangenis kreeg ze een hartaanval. Bovendien leidt ze door de omstandigheden in de gevangenis onder depressiviteit. De christelijke nieuwsdienst ‘World Watch monitor’ rapporteert dat Zack hoge koorts heeft. Familieleden beschuldigen de gevangenisautoriteiten ervan haar slechte gezondheid te negeren. Ze had vóór de hongerstaking al 25 kg gewicht verloren. Met de hongerstaking protesteert Zack tegen de weigering van de autoriteiten om haar medische behandeling toe te staan.

95 procent van de 75 miljoen inwoners van Iran behoren tot de sjiitische tak van de Islam. In Iran leven 360.000 christenen.

Reageren


Otto

07-06-2016 06:12
Laten wij allemaal voor haar gaan bidden, dat zij vrij mag komen, en in vrede mag leven met haar familie.