#Tb 15 euro gift
Enquête: 118-Moeten christenen Joodse feesten vieren? Ja Nee

Buitenland

Christelijke familie krijgt zorgrecht terug

Het in Noorwegen woonachtige christelijke paar Bodnariu in Bergen (vader Marius is afkomstig uit Roemenië, zijn vrouw Ruth is Noors) heeft het zorgrecht over hun vijf kinderen terug gekregen. Dat verklaarde de woordvoerder van de familie, pastor Cristian Ionescu. In april had het paar al het zorgrecht terug ontvangen over de tien maanden oude zoon Ezechiël.

De kinderbescherming had het echtpaar in november 2015 alle vijf hun kinderen afgenomen en in drie pleeggezinnen geplaatst. De autoriteiten hadden het paar, dat tot een Pinkstergemeente behoort, beschuldigd van het fysiek disciplineren van hun kinderen. Dat is verboden in Noorwegen. Twee dochters hadden tijdens een gesprek aangegeven dingen voor hun ouders te verbergen uit angst om aan de oren getrokken of geslagen te worden.
 
In eerste instantie werd de familie ervan beschuldigd hun kinderen in een radicale religie op te voeden. Daarop ontbrandde protest van parlementariërs, juristen en christelijke groepen in Noorwegen, maar ook daarbuiten. Meer dan 64.000 mensen ondertekenden een online petitie, waarin de Noorse regering werd gevraagd de familie te herenigen. In mei ondertekenden zo’n 100 advocaten en leden van het Europese Parlement een brief aan de Noorse Premier Erna Solberg omdat volgens hen door de procedure binnenlands en internationaal recht geschonden werd. In zijn verklaring dankte Ionescu voor alle ondersteuning en gebeden. Wanneer de andere vier kinderen terugkeren naar hun ouders is nog niet bekend.

Uw mening: 028-Mogen ouders hun kinderen een tik geven om hen op te voeden?

Uitdaging berichtte al een paar keer over dit vooral.

Eerste bericht!
Tweede bericht!
Derde bericht!


Reageren