#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Israël

Heilig Grafkapel wordt gerestaureerd

In Jeruzalem, zal de grafkapel van Jezus in de komende maanden worden gerestaureerd. Het katholieke persbureau Fides meldde dat de werkzaamheden op 6 juni zijn begonnen. Volgens de overlevering is ze gebouwd op de plek waar Christus zowel gekruisigd als begraven is.

200 jaar werd er geen renovatie doorgevoerd, omdat de zes christelijke denominaties, die gebruik maken van de kerk van het Heilig Graf, het niet eens konden worden over een gemeenschappelijke aanpak. Volgens de coördinator, de architecte Antonia Moropoulou uit Athene, is de kapel weliswaar stabiel, maar beschadigd door vocht en kaarsenrook. Bovendien moet de kerk gezekerd worden tegen aardbevingen. Om pelgrims en bezoekers zo weinig mogelijk te storen vinden de werkzaamheden in de vroege ochtend en late avond plaats. De kosten, die geraamd worden op 2,9 miljoen euro, worden gedragen door de Rooms-Katholieke, de Grieks-Orthodoxe en de Armeens Apostolische Kerk, die samen eigenaar zijn van het gebouw.

Drie andere denominaties - de Kopten, de Syrisch Orthodoxe en de Ethiopische Orthodoxe kerk – maken ook gebruik van de kerk van het Heilig Graf. Protestanten die hun eigen kerk in de oude binnenstad op de Via Dolorosa hebben, zijn er niet vertegenwoordigd. Lang was het onzeker of Jezus daadwerkelijk op de plaats van de grafkerk begraven is of ten noorden van de Damascuspoort. Algemeen wordt nu aangenomen dat de kruisiging en de begrafenis van Jezus hebben plaatsgevonden onder de Heilig Grafkerk. Volgens antieke schrijvers liet keizer Constantijn (ca. 280-337) de kerk in het jaar 326 bouwen.

Reageren


Josef

10-06-2016 06:35
Flauwekul wat de rk aan "heiligheid"verbind,er is maar een heiligheid, en dat is De Here Jezus Christus.
Al het andere is uit de duivel.