#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Uw mening

068 Protest satanische ceremonie Gotthard tunnel

In Zwitserland is een grote commotie ontstaan naar aanleiding van de opening van de Gotthard tunnel vorige week. Christenen zijn ontzet over het feit dat de show demonisch was en satan in het middelpunt stelde. De foto toont satan (verkleed als geit) en mensen die zich voor hem neerbuigen.

Uw mening: 068-Bestaat satan?

HansPeter Nüesch, tot 2013 leider van Campus für Christus in Zwitserland, schreef Doris Leuthard, lid van de Zwitserse Bundesrat en verantwoordelijk voor de ceremonie en vroeg om opheldering. Zij antwoordde dat het de wens van de organisatoren was ook moslims en atheïsten in hun waarde te laten die immers ook bij de bouw van de tunnel hadden meegeholpen. Verder schreef ze dat ze de ‘problematische’ inzegening door een Iman van het hoofdprogramma had verwijderd en dat de inzegening alleen door abt Wehrlen verzorgd was, die kort met wierook zwaaide. De Iman werd naar het voorprogramma verplaatst zodat christenen er geen aanstoot aan konden nemen. Verder deelde ze mee dat ze de scenes met de duivel bewust niet op tv heeft laten zien om geen discussie te provoceren.

Klik op bovenstaande video om de ceremonie (met Engels commentaar) te zien.

Reageren


Josef

12-06-2016 07:52
De wereld/europa is vervallen tot een satan aanbiddende
kliek.
Het woord van God mag niet meer verkondigd worden, elk satanisch geloof moet tegenwoordig wel verkondigd/ gepromoot worden.
Het woord Jezus wordt te pas en te onpas genoemd,maar als je Jezus De Zoon van God noemd is het aanstoot gevend voor bepaalde ideologiën.

Redactie Uitdaging

11-06-2016 03:36
Het zal duidelijk zijn dat dit een site is met een evangelisch christelijke boodschap. De 'deur' staat echter open voor iedereen: christenen, niet-christenen en twijfelaars. Hoe meer 'zoekers' deze 'deur' binnen gaan, hoe beter!

Eric

11-06-2016 12:52
Bizar!
Overigens geeft meer dan 50%, van degenen die meegedaan hebben aan de enquete, aan dat ze niet geloven in een duivel.
Dit is toch een christelijke site?
Of hebben christenen de duivel ontslagen of weg-gemythologiseerd?