#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Paus tegen charismatici: ‘Jezus hoop voor de wereld’

Tal van bekende charismatische predikers uit Noord-Amerika en Europa hebben, samen met andere evangelische leiders, vrijdag in het Vaticaan een ontmoeting gehad met paus Franciscus. Hij vertelde te geloven dat een hechte relatie met de Here Jezus de enige hoop voor de wereld is.

Uw mening: 069-Ik vind het goed dat evangelische leiders de paus bezocht hebben!

Volgens het Amerikaanse Charisma News waren van charismatische kant daarbij onder meer Mike Bickle (foto), Che Ahn, Kris Vallotton en Stacey Campbell aanwezig. Volgens directeur Bickle van IHOP (International House of Prayer) in Kansas City was het doel van de bijeenkomst, die een paar uur duurde, licht te krijgen in de aanhoudende discussie over de standpunten van de paus over Jezus en het christendom. Hij noemt de ontmoeting ‘warm en persoonlijk’.

“Ik vroeg hem naar zijn visie op de ernstige fout en misleiding van universalisme, de opvatting dat alle wegen leiden naar God, ook via andere godsdiensten, zonder de genade van God te ontvangen, die alleen komt door Jezus. Hij verzekerde mij dat hij gelooft dat Jezus de enige weg der zaligheid is," vertelde Bickle.

Hij zegt dat paus Franciscus sterk gelooft in Christus als de Redder van de wereld en zij liefde voor Jezus en het Woord heeft benadrukt. Maar intussen heeft de paus wel een omstreden verklaring afgelegd over moslims en aanhangers van andere wereldgodsdiensten, waarin zij ‘kinderen van God’ werden genoemd. Francis verwees daarin, zegt Bickle, dat alle menselijke wezens kinderen van de Schepper en Adam zijn, niet ‘kinderen van de verlossing’.

"Het vers dat daarbij werd gegeven was Matthéus 5:44, waar over de Vader wordt gezegd dat Hij zon en regen geeft aan rechtvaardigen en onrechtvaardigen. "Hij is ongelukkig met de opvattingen van sommige katholieke leiders die niet het geloof van protestanten eren en waardig achten,“ meldde Bickle.

Reageren


frits

13-06-2016 07:29
Kijk uit voor deze paus!