#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Overdenkingen

Goed genoeg om te mogen leven?

Een moeder van een dochter van inmiddels 15 maanden heeft een hartverscheurende brief geschreven. De brief is gericht aan een dokter die de vrouw abortus aanraadde, omdat bij haar baby het syndroom van Down werd geconstateerd.
 
"Op het moeilijkste moment in mijn leven ging ik naar u toe," schrijft moeder Courtney Williams Baker. "Ik was doodsbang, angstig en wanhopig. Ik wilde weten hoe het met mijn baby ging en ging daarom naar u toe. Maar in plaats van ondersteuning en bemoediging, stelde u voor om de zwangerschap af te breken."
 
"Ik vertelde u hoe we ons kind gaan noemen en opnieuw onderstreepte u de gevolgen voor ons leven wanneer we zouden kiezen voor een kind met het syndroom van Down. U stelde voor dat we onze beslissing om door te gaan met de zwangerschap zouden heroverwegen. Zo werd de moeilijkste tijd van mijn leven bijna ondraaglijk en onthield u ons de waarheid: mijn kind was perfect."
 
Williams Baker onderstreept dat ze niet verbitterd is tegenover de arts, maar teleurgesteld is over hoe er tegen het menselijk leven wordt aangekeken. "Dat het kleine, kloppende hart u niet vulde met eeuwigdurend ontzag, maakt mij verdrietig. Ik vind het verdrietig dat het wonder van de ingewikkelde details, de kleine vingertjes, teentjes, longen, ogen en oren u geen rust hebben gegeven. Ik vind het verdrietig omdat het zo verkeerd is om te zeggen dat een baby met het Downsyndroom de kwaliteit van ons leven zou verminderen. Mijn dochtertje Emersyn heeft de kwaliteit van ons leven niet alleen verhoogd, ze raakt de harten van duizenden mensen. Ze geeft ons een levensdoel en vreugde die niet met woorden is te beschrijven. Ze geeft ons meer lachjes en kusjes dan we ooit hebben gezien. Emersyn opende onze ogen voor ware schoonheid en liefde."


Reageren