#Tb 15 euro gift
Enquête: 112-Kunnen mensen behouden worden die nooit van Jezus hebben gehoord? Ja Nee

Buitenland

Christelijke zangeres vermoord

In Orlando, Florida werden het afgelopen weekend 50 mensen doodgeschoten en 53 gewond in een terroristische aanslag in een homo-club. Dat was echter niet het enige drama. In dezelfde stad werd twee dagen eerder de christelijke zangeres Christina Grimmie tijdens een bijeenkomst met fans neergeschoten.

Het incident vond plaats op 10 juni na een concert in Orlando, Florida. De dader is volgens de politie de 27-jarige Kevin James Loibl uit St. Petersburg in Florida. Hij had twee wapens en een jachtmes bij zich. Hij was kennelijk naar Orlando gekomen met het vooropgezette doel om de 22-jarige zangeres te doden. Na de daad nam hij zich zelf het leven.

Het motief was aanvankelijk onduidelijk. Na analyse van de telefoon en de computer van de dader, lijkt het waarschijnlijk dat de dader Loibl Grimmie vermoordde, omdat ze christen was. Dat meldde de online editie van de krant ‘Santa Monica Observer’.

Op haar website, had Christina Grimmie openlijk getuigd van haar geloof. Ze vroeg zich bijvoorbeeld af waarom mensen zich zo gemakkelijk christen noemen. De zin ‘ik ben christen’ had volgens haar in Amerika geen betekenis meer. “Veel mensen weten niet wat het betekent christen te zijn. Het is niet genoeg om de Bijbel te lezen of een keer naar Israël te reizen.”
 
Grimmie werd bekend door haar deelname aan de talentenjacht ‘The Voice’ en haar YouTube-video's. Haar YouTube-kanaal heeft meer dan 3,1 miljoen abonnees. De video's werden bijna 380 miljoen keer aangeklikt.

Reageren


Rev.Louise

14-06-2016 12:05
would be nice to have it in English