#T - Grootsgedrukt
Enquête: 009-Israël moet een Palestijnse Staat toestaan. Ja Nee

Binnen/buitenland

Concerten Zending over Grenzen

De organisatie Zending over Grenzen in Almere organiseert op de zaterdagen 9 en 30 twee matineeconcerten, met medewerking van de Christelijke Koorvereniging Sonabilé uit Apeldoorn en het Interkerkelijke Koor Harderwijk. Het eerste concert (9 mei) wordt gehouden in de Oude Kerk aan de Grotestraat 58 in Ede, het tweede (30 mei) in de Protestantse Kerk aan Plas 8 te Raalte. Beide concerten beginnen om 16.00 uur.

Het gemengde koor brengt onder leiding van Fred de Vries een aantal koorwerken ten gehore en zingt samen met het publiek geestelijke liederen. Ook treedt de sopraan Annemarie de Jong op, begeleid door Evan Bogerd op het orgel en Roel Praas op piano.
Tijdens de muziekmiddag geeft een medewerker van Zending over Grenzen een korte presentatie en vertelt over het werk van de organisatie in Oost-Europa.
Verder is er een collecte, bestemd voor door Zending over Grenzen gesponsorde gezinnen, die bijna op eigen benen kunnen staan, maar door de opbrengst het laatste steuntje in de rug krijgen. “Op weg naar een zinvolle toekomst”, noemt de stichting dat.

Zending over Grenzen wil samen met sponsors, donateurs en vrijwilligers kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa laten merken dat zij er niet alleen voor staan in hun armoede en eenzaamheid. Lokale medewerkers en kerken zoeken samen met de mensen in nood naar een bestaan waarin zij niet langer afhankelijk zijn van hulp van buitenaf. “Op deze manier draagt Zending over Grenzen, als christelijke organisatie, Gods liefde uit’, zegt ze.


Reageren