#Tb 15 euro gift
Enquête: 136-Bent u een internetjunkie? Ja Nee

Buitenland

Antisemitisme in Duitsland

In de nieuwe partij AfD (Alternative für Deutschland), die bij de laatste verkiezingen in diverse Bundesländer in Duitsland veel stemmen wist te trekken, is een felle discussie ontstaan over antisemitisme. Dit naar aanleiding van een uitspraak van de AfD vertegenwoordiger Wolfgang Gedeon in het parlement van Baden-Württemberg, waarin hij de Holocaust ‘een klein vergrijp’ noemde.

Inmiddels is er een groep opgericht die zich ‘Christenen in de AfD’ noemt. Zij verzetten zich heftig tegen iedere vorm van antisemitisme en veroordeelden de uitspraak van Gedeon scherp. Anette Schultner, spreekster van de genoemde ‚Christenen in de AfD‘ verwacht van haar partij dat ze iedere vorm van antisemitisme veroordeelt. “Vanuit onze geschiedenis mogen wij niet toestaan dat Israël het recht op een eigen staat wordt ontzegd.”

De fractieleider van de AfD in Baden-Württemberg, professor Jörg Meuthen heeft inmiddels aangekondigd zijn ambt neer te leggen als Gedeon in de fractie blijft. Bij de laatste verkiezingen haalde de AfD 15,1 procent van de stemmen in Baden-Württemberg.Reageren