#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Buitenland

Explosieve groei gemeenten in Afrika en Azië

Evangelische gemeenschappen groeien explosief in Afrika en Azië. Geschat wordt dat er dagelijks zo’n 50.000 christenen bij komen. Daardoor is een grote behoefte ontstaan aan geestelijke leiders en voorgangers. Om gelijke tred te houden met de ontwikkelingen zouden zo’n twee miljoen predikanten moeten worden getraind voor ontwikkelingslanden.

Dat werd besproken op de ‘Global Proclamation Congress for Pastoral Trainers’, een conferentie die vandaag eindigt in het Thaise Bangkok. Meer dan 3.000 geestelijke leiders en voorgangers uit 112 landen namen aan deze conferentie over de groei van de kerk deel. De conferentie werd georganiseerd door de Lausanne Beweging, de World Evangelical Alliance en het Theological Seminar in Dallas, Texas. De meeste voorgangers kwamen uit China, Birma, Nepal, India, Ethiopië, Oeganda en Kenia.

De secretaris-generaal van de Alliantie, bisschop Efraim M. Tendero (Manilla, Filipijnen), drong er bij deelnemers op aan "met een gezonde leer een zieke wereld, die tot de ondergang gedoemd is, tegemoet te treden”. Het hoofd van de Keniaanse gemeente ‘Nairobi Chapel’, Oscar Muriu, zei dat christenen nooit mogen vergeten wat een ziel waard is en wat Christus heeft gedaan om mensen te redden. Hij vroeg de deelnemers aan de conferentie: “Is jouw christenleven het waard dat Jezus daarvoor gestorven is?”


Reageren