#Tb 15 euro gift
Enquête: 090-Gelooft u dat de Gemeente opgenomen wordt? Ja Nee

Uw mening

014 Franklin Graham kiest voor Trump

Volgens evangelist Franklin Graham, leider van Billy Graham Evangelistic Association, is de republikeinse Donald Trump als president van Amerika een betere optie dan Hillary Clinton. Hij zei dat dinsdag op de besloten bijeenkomst in New York, waar Trump sprak met bijna 1000 voornamelijk evangelische, maar ook politieke leiders. Dat meldt Christian Post.

Uw mening:
014-Zou u op Donald Trump stemmen?
011-Zou u op Hillary Clinton stemmen?

Graham ging voor in het openingsgebed en wees er op dat ook Bijbelse leiders als Mozes en Abraham niet foutloos waren. De meeting was georganiseerd door United in Purpose en My Faith Votes van Ben Carson.

Hoewel de pers geen toegang had, kwam toch nieuws naar buiten, onder meer via bisschop E.W. Jackson van Virginia, stichter van de conservatieve organisatie S.T.A.N.D, die een telefonische conferentie organiseerde om geloofsgenoten te laten weten wat er was gezegd.

Hoewel veel evangelische christenen sceptisch waren over Trump en diens christelijke geloof zei Graham naar verluidt tegen de deelnemers dat de keuze voor hem altijd nog beter is dan die voor de democratische Clinton en dat gelovigen bereid moeten zijn Trump zijn zonden niet toe te rekenen. Er zal volgens Graham nooit een volmaakte kandidaat voor het VS-presidentschap zijn. “Ik ben een zondaar, zoals wij allemaal. Wij schieten tekort als het om de glorie van God gaat.” Volgens Jackson heeft Graham gezegd dat de keuze niet is tussen volstrekt slecht en volstrekt goed. “Wij kunnen iemand kiezen die naar wij hopen het beste voor het land doet”, zou Graham hebben gezegd.

Hillary Clinton biedt volgens hem op dat punt geen hoop en de andere kandidaat juist veel. Tot nu toe heeft Graham er overigens bij evangelicals op aangedrongen te gaan stemmen, maar daarbij geen persoonlijke politieke voorkeur laten blijken. Maar in een interview van Jackson met Christian Post zegt die nu dat de evangelist Trump een betere kandidaat vindt dat Clinton.

Terry Schilling, directeur van de conservatieve denktank American Principles Project, vertelde Christian Post dat Graham uitlegde dat God niet perfecte mensen gebruikt en verandert in perfecte leiders. "Franklin Graham begon zijn toespraak met spreken over de gebreken van Mozes, hoe die aan God ongehoorzaam was en werd gestraft, en hoe David overspel pleegde en een man doodde, en verscheidene andere Bijbelse leiders en andere mensen die zondigden”, zei Schilling.

Reageren


Jean Schoonbroodt

01-07-2016 12:23
God zet koningen/heersers/regeerders/bestuurders in gelijk HIJ wil. Hij zet ze in... of af... naar Zijn raadsbesluiten. De overste der macht der lucht, satan, heeft niet meer macht dan GOD hem toestaat of geeft.
God's raadsbesluiten bestaan... en HIJ vervult ze naar Zijn woord/profetie/openbaring. HIJ is de IK BEN.

Wim Evers

26-06-2016 09:16
Met recht een gotspe om Trump te vergelijken met David (een vriend van God), Mozes enz. Ik vind het verbijsterend hoe Amerikaanse christenen achter deze man kunnen staan.

Eric

26-06-2016 01:12
Quote
"Franklin Graham begon zijn toespraak met spreken over de gebreken van Mozes, hoe die aan God ongehoorzaam was en werd gestraft, en hoe David overspel pleegde en een man doodde, en verscheidene andere Bijbelse leiders en andere mensen die zondigden”, zei Schilling.
Unquote

Mozes en David vergelijken met deze goddeloze man is een gotspe!
Trump kent geen schaamte of berouw.