#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Chinese partijsecretaris wordt kerkganger

Een gepensioneerde secretaris van de communistische partij in een dorp in China kwam tot geloof doordat hij via een audioplayer het Evangelie hoorde. Dat meldt TWR. Een partner van de christelijke zender in het land bezocht de man, die veel land en vee bezit, geregeld om het goede nieuws over de Here Jezus te vertellen. “Hij luisterde dan beleefd, maar zijn hart bleef gesloten”, meldde hij aan TWR.

“Totdat ik op een dag een audioplayer voor hem meeneem. Hij reageerde verrast toen hij de Bijbelverhalen in zijn eigen Hakka taal hoorde. De dagen erna bleef hij uit nieuwsgierigheid luisteren. Soms deelt hij nu zijn gedachten bij wat hij hoort met andere gelovigen. Ook onthoudt hij christelijke aanbiddingsliederen, en leert hij zijn kleinzoon om te zingen en te dansen op de liedjes. Sinds kort gaat hij elke week naar de kerk. Alle eer aan God.'

‘Verhoog de Zoon’
In China leven ruim 400 verschillende bevolkingsgroepen die 296 verschillende talen spreken. Veel Chinezen wonen afgelegen of zijn analfabeet. Om juist deze onbereikte groepen te bereiken is TWR gestart met het project ‘Verhoog de Zoon’. In totaal gaat het om meer dan 100 miljoen mensen.

Tijdens de zeven minuten durende radioprogramma’s horen luisteraars over Jezus Christus, Zijn onderwijs en wonderen. Dit gebeurt door middel van verhalen, gelijkenissen, Bijbelgedeeltes en muziek. Het programma wordt verspreid via radio, internet, mobiele apps, audioplayers en geheugenkaartjes voor de mobiele telefoon. Dit gebeurt zoveel mogelijk in samenwerking met lokale christenen.

Momenteel werkt een groep vertalers aan twee talen die gesproken worden door Chinezen met een islamitische achtergrond. Hoewel veel christenen in China vrij bij elkaar kunnen komen, is dat anders in de moslimgebieden. Juist voor deze gelovigen, die in het geheim samenkomen en vaak geen voorganger hebben, zijn de programma’s van TWR van grote waarde. De vertalers stuiten bij dit project echter op weerstand en ervaren geestelijke strijd. TWR heeft gebed gevraagd voor het vertaalproject.


Reageren