#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

'Islamitische staat' viert de Brexit

De IS gebruikt het Britse besluit om zich terug te trekken uit de Europese Unie in haar propaganda als een overwinning. De politieke wetenschapper en terrorisme expert Asiem El Difraoui, van de denktank 'Candid fundering', uitte deze gedachten in een interview met de Frankfurter Allgemeinen Zeitung.
 
In het referendum van 23 juni koos 51,9 % van de kiezers in Groot Brittannië voor de ‘Brexit’. “De 'Islamitische staat' verkoopt de terugtrekking nu als haar overwinning”, zei El Difraoui. Volgens de IS is de vluchtelingenstroom en de toenemende angst en vreemdelingenhaat in Europa de belangrijkste reden voor de Brexit. “Door de Brexit heeft de IS volgens eigen zeggen een overwinning behaald door landen in de EU van elkaar te scheiden en de angst te vergroten."

Na de stemming, heeft de terroristische organisatie zijn volgelingen opgeroepen aanslagen te plegen in Berlijn en Brussel om "Europa te verlammen”. “De uitslag van het referendum is wat dit betreft een rampzalig signaal. Verder versterkt het autoritaire regeringen als Europa verdeeld is en Europese regeringen individuele belangen nastreven. In ‘progressieve kringen in de Arabische samenleving’, wordt bezorgdheid geuit over het feit dat Europa teveel met zichzelf bezig is, aldus El Difraoui.

Reageren


Likoed Nederland

29-06-2016 07:42
Hamas was anders tegen (satire):
http://likud.nl/2016/06/hamas-campagne-tegen-brexit/