#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Fragment over ‘vrouw van Jezus’ is vervalsing

Was Jezus getrouwd? De Amerikaanse geleerde Karen King (foto met het bewuste fragment) van de Harvard University in Cambridge, Massachusetts, heeft in 2012 een document gepresenteerd, geschreven in de Koptische taal, waarin de zin stond: "Jezus zeide tot hen: ‘mijn vrouw '."

Dit werd door journalisten geïnterpreteerd als een aanwijzing dat Jezus een seksuele relatie had met Maria van Magdalena. King was van mening dat het document authentiek is en 1200 jaar oud. Nu moest ze, op basis van een onderzoek van het tijdschrift ‘The Atlantic’ uit Washington toegeven dat het document zeer waarschijnlijk niet origineel is. Het onderzoek van het tijdschrift had aangetoond dat de Papyrus een vervalsing is.

Reageren


Otto

30-06-2016 06:55
Ernst volkomen met jou eens. Elke christen zou eigenlijk steeds vaker in zijn bijbel moeten gaan lezen, dan ga je er zoveel in ontdekken, dat je veel stabieler in je geloof wordt, en dat is zo fijn, als ik al de dingen die ik gehoord heb aan de bijbel toets, dan kom ik toch heel andere dingen tegen, die je al lezend in de bijbel ontdekt, echt de bijbel is een pracht boek met heel veel wijsheden, en dan ga je dingen heel anders zien, echt doen!!!!

Ernst van Olffen

29-06-2016 08:07
Ik ben wat dat betreft heel radicaal en daarmee kwam ik nog nooit bedrogen uit: "Ik geloof alleen, wat ik terugvind in mijn Bijbel," simpel.