#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Buitenland

Noemen van Jezus’ naam verboden in VS

Het advertentiebureau van de locale overheid in Colorado Springs (VS) heeft de reclame-uiting van het Charis Christian Center verboden, omdat daarin de naam van Jezus werd genoemd. Directeur Lawson Perdue vindt dat discriminatie en begint een juridisch gevecht, desnoods tot aan de Hoge Raad van Amerika. Volgens hem is de weigering volledig in strijd met de wet.

Een vrouwelijke employé van het bureau zei tegen Perdue dat, als men de naam van Jezus toestond in een advertentie, men dit ook met alle haatboodschappen zou moeten doen. Een volgens Perdue onzinnige redenering. “Ik heb haar gezegd: Mevrouw, de naam van Jezus vertegenwoordigt op geen enkele manier haat.”
De prediker heeft de hulp ingeroepen van de Alliance Defending Freedom. Hij kreeg zelfs bijval van een prominente atheïst, die vond dat de beslissing onterecht is.  

Ook mensenrechten organisaties vinden die beslissing verkeerd en in strijd met de wetgeving in de VS, die onder meer vrijheid van godsdienst voorschrijft. Perdue had al ruimte gekocht in bussen van het plaatselijke openbaar vervoerbedrijf. Dat heeft inmiddels gezegd het beleid ten aanzien van advertenties te toetsen aan de wetgeving.

Reageren


Otto

30-06-2016 07:03
Over een aantal jaren zal dit ook gebeuren in Europa, en Nederland.