#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Christenvervolging

Christen gevangenen orgaandonors China

Vooral christenen, maar ook andere tot minderheden behorende gevangenen worden wegens hun overtuiging in China gedood om hun organen te verhandelen. Dat meldt christelijk persbureau BosNewsLife, partner van Uitdaging, Het gaat wat christenen betreft voornamelijk om degenen die zijn opgepakt wegens het lidmaatschap van een huiskerk.

BosNewsLife baseert zich op rapporten van drie onderzoekers: de prominente mensenrechten advocaat David Matas, voorheen Canadees parlementslid, de Canadese minister David Kilgour en journalist Ethan Gutmann. Zij zeggen dat in 712 ziekenhuizen in China volgens hun waarneming het aantal lever- en niertransplantaties groter is dan ooit tevoren. Alle drie publiceerden zijn eerder cijfers daarover en constateren nu dat jaarlijks 60 á 100 duizend organen worden getransplanteerd. De aantallen en korte wachttijden doen vermoeden dat gewetensbezwaarde gevangenen, waaronder die uit huiskerken, daarvan slachtoffer worden, zegt onder anderen Benedict Rogers van de Britse mensenrechtencommissie van Conservatieve Partij. “Als in een horror film worden levers, nieren, harten, longen en hoornvliezen uit gevangenen om het geweten gesneden terwijl zij nog leven. De slachtoffers worden op die manier geëxecuteerd. Als iets misdaad tegen de menselijkheid is dan wel deze bloedige, demonische praktijk.” Hij zegt dat de auteurs van het lijvige rapport (798 pagina’s) 'Bloody Harvest / The Slaughter: An Update’ een indrukwekkend werkstuk hebben afgeleverd. Alleen al één ziekenhuis, het Oriental Organ Transplant Center van het Tianjin Eerste Centrale Ziekenhuis, doet volgens hen waarschijnlijk meer dan 6000 transplantaties per jaar.

“Het einde van de misdaad tegen de menselijkheid is nog niet in zicht”, schrijven de auteurs. “Conclusie: de Communistische Partij van China is het eens met de massaslachtingen van onschuldigen voor de staat. Terwijl China officieel 10.000 transplantaten per jaar claimt, zeggen de auteurs dat het aantal gemakkelijk in een paar ziekenhuizen al wordt gehaald.” De organenoogst komt tegelijk met de zorg van Chinese autoriteiten over de verspreiding van het christelijke geloof en van religieuze organisaties als de Falon Gong beweging. Naar verluidt is het christendom in China de snelst groeiende beweging ter wereld. Dat wordt gezien als een bedreiging voor het communisme. Sommige kerken werden gedwongen kruisen van hun gebouwen te halen. De wereldwijde lucratieve organenhandel wordt als een waarschuwing jegens minderheden gezien en een gemakkelijke manier om gevangenen als donors te gebruiken.


Reageren