#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Uw mening

078 Evangelische geschil over geloof van Trump

Nu lijkt er weer een strijd onder evangelicals in de VS te zijn uitgebroken omtrent de vraag hoe lang Donald Trump christen is. Intussen betwijfelt een groot deel van de evangelische christenheid nog steeds óf hij dat werkelijk is, maar de invloedrijke dr. James Dobson meldde deze dagen dat de republikeinse kandidaat voor het presidentschap van de VS nog een baby is als christen en pas kort geleden tot geloof kwam. Hij zou de persoon kennen die Trump tot Christus leidde.

Uw mening: 078-Gelooft u dat Donald Trump een christen is?

Maar televangeliste Paula White claimt dat minstens vijftien jaar geleden zelf al te hebben gedaan en goed bevriend te zijn met Trump. Wat weer door Dobson ongelovig wordt tegengesproken. Dobson (80) is lid van het evangelische adviescomité van Trump en tegenstander van Hillary Clinton. Hij moet er niet aan denken dat de democratische genomineerde presidente van de VS wordt.

Tal van nieuws agentschappen brachten de uitlatingen van Dobson naar buiten, gedaan na diens deelname aan een meeting van Trump in New York met bijna 1000 evangelische leiders. Hij zegt nu dat alleen God zelf het hart van een mens kent. Maar hij weet niets van White’s vriendschap met Trump en het feit dat die hem tot de Heer leidde, voegt hij er aan toe.

Maar volgens hem is er politiek gezien uitsluitend de keuze tussen twee personen: Trump of Clinton. Hij staat doodsangsten uit dat de laatste president wordt. Volgens hem is Trump nog niet lang op de christelijke weg. Maar als christenen thuis blijven bij de verkiezingen, omdat zij vinden dat Trump geen betere kandidaat is, zal Clinton volgens Dobson de wereld misschien acht jaar lang gaan regeren. “De gedachte daaraan boezemt mij dag en nacht angst in”, zegt hij. “Een ding is zeker: wij moeten bidden voor ons land in deze crisistijd.

Volgens White heeft Trump ooit tegen haar gezegd dat zij ‘fantastisch’ is en hij de thema’s van tal van preken van haar bleek te kennen. Dat vertelde ze via de evangelische tv-zender CBN. Trump zelf zegt Presbyteriaan te zijn, maar sommige evangelicals twijfelen aan zijn relatie met de Heer, op grond van zijn leefstijl en opmerkingen die hij heeft gemaakt, ook in de verkiezingscampagne.

Reageren


Jan Smit

08-07-2016 01:00
Binnen het christelijke erf wordt er nogal uiteenlopend gereageerd op de verschijning van Trump in de Amerikaanse verkiezingen. Gisteren kwam CBN News met een uitvoerige reportage over Trump en laat diverse kanten van Trump zien.

Zeer interessant voor degenen die de ontwikkelingen betreffende de Amerikaanse verkiezingen op de voet volgen: https://youtu.be/wwir5Uf-Kio

Gea

06-07-2016 12:14
Als Dobson dan zo veel vertrouwen in God heeft, waarom dan zo´n 'angst' voor het geval dat Clinton wint??? Weet hij niet, dat GOD degene is die macht gééft en macht afpakt aan wie HIJ wil? Stel dat zij wint ... dan zal ook dát een handvat zijn in God´s handen, wint Trump, dan óók. Er komen hoe dan ook zware tijden voor de ganse aarde aan, dat kun je allemaal lezen in de Bijbel. Ik zou eerder alert zijn of ik de tijden goed versta, dan bang dat die of gene de verkiezingen wint....

Eric

04-07-2016 11:57
Gewoon je roze bril afdoen...