#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Christenvervolging

Christin (ex-moslima) terug in cel

De voormalige moslima Maryam Naghash Zargaran (38), die christin werd, is wegens haar geloof opnieuw in een van de beruchtste gevangenissen van Iran beland. Andere christenen maken zich zorgen over haar gezondheid. Dat meldt christelijk nieuwsagentschap BosNewsLife, partner van Uitdaging.
 
Zij zit nu in de vrouwenvleugel van de Evin gevangenis, nadat het OM maandag weigerde haar ziekteverlof buiten de cel te verlengen. "Toen dat dreigde haar ouderlijke huis in beslag te nemen om haar tijdens de tijdelijke uitplaatsing te bewaken, vroeg Maryam zelf om terug te gaan naar de gevangenis”, zegt de zendingsorganisatie Elam Ministries, opgericht door Iraanse kerkleiders.

Na een tweeweekse hongerstaking werd zij op 6 juni vrij gelaten voor medische behandeling. Zij had toen al drie jaar vast gezeten in de Evin gevangenis in Teheran wegens haar geloof in Christus, omdat zij een moslim achtergrond heeft. Volgens Middle East Concern (MEC) lijdt zij aan diverse aandoeningen. De medische dienst van de gevangenis vond dat behandeling in een ziekenhuis nodig was. Zij is tot vier jaar cel veroordeeld en moet daar dus nog een jaar in doorbrengen. Officieel omdat zij handelingen tegen de nationale veiligheid heeft bedreven, maar volgens haar vrienden heeft dat rechtstreeks te maken met haar acceptatie van Christus.

Zij werd in januari 2013 gearresteerd, toen zij werkte in een weeshuis met de voormalige christen gevangene Saeed Abedini. Zargaran, muzieklerares van origine, behoort tot de vele christenen die in Iran zijn gearresteerd en celstraf kregen. Intussen groeit het aantal christenen in Iran. In 1979 waren het er minder dan 500, nu 360.000, zegt Elam Ministries.


Reageren