#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Uw mening

077 Brede afkeer tegen dit Europa

De Engelsen verlaten het Europese huis. De bouwmeesters geven de Britten alle schuld. Bouwmeester Weber (fractievz. chr. democraten) deed er nog een schepje bovenop en beweerde dat de Brexit de schuld is van de populisten. Het tekent de blindheid waar velen hier last van hebben.

Door: Peter van Dalen Europarlementariër voor ChristenUnie-SGP
077-Is Nederland toe aan een Nexit?

Praat u eens met een Duitse vrachtwagenchauffeur mijnheer Weber die werkloos thuis zit omdat een collega uit Estland nu zijn werk doet voor een kwart van de prijs. Praat eens met vissers die niet begrijpen àlle vissen, tot de kleinste postzegel toe, aan land te moeten brengen. Dat kost hen veel geld, en wat gebeurt er met die vis: ze wordt vermalen tot veevoer! De afkeer tegen Europa ligt niet alleen bij de populisten!!

Klooster
Hoe verder? Zelfreflectie en nederigheid zijn noodzakelijk. Wat zou het fantastisch zijn als de volgende Europese Top in een Slowaaks klooster wordt gehouden. En dat de bouwmeesters zich daar inkeren en afvragen: wat is ons aandeel in het Britse drama? Hoe gaan we ons huis renoveren samen met de burgers?

Never waste a good crisis
Indien de bouw van het Europese huis onverkort door gaat zullen anderen de Britten volgen: we horen uit meerdere landen de roep om referenda. U kunt nu kiezen: renovatie of destructie. Never waste a good crisis!


Reageren