#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Is voetbal een surrogaat religie?

Honderdduizenden zijn deze dagen naar Frankrijk getrokken om de spelen van het Europees kampioenschap voetbal bij te wonen. Miljoenen volgen de wedstrijden thuis, bij vrienden of bij public viewings. De sterren worden vereerd als ‘voetbal goden’. Het spel kent zijn eigen ‘liturgie’ Is voetbal een surrogaat religie geworden?

Geef hierboven bij enquête uw mening. Daar vindt u overigens veel opmerkingen waarop u kunt reageren.

Reageren


vader Jakob

13-07-2016 05:42
Voor mijn buurman is de kuip in Rotterdam de kerk, tenminste als Feyenoord er speelt. Strikt genomen is Feyenoord dan het kerkgenootschap, waar hij al jaren trouw aan doneert. De mens is een religieus wezen en wil dat toch een beetje handen en voeten geven, nietwaar? Dus compleet met "goden" en volgelingen. Kwestie van vraag en aanbod.

Herman

09-07-2016 10:53
Ik ken nog een ergere!
De filemeldingen!
Al een uitgerekend hoeveel zendtijd daar aan verloren gaat?

Jan

09-07-2016 04:41
Toen het niet meedoen van het NL nationale elftal uitgemaakte zaak was, dacht ik dat scheelt een hoop verloren tijd. Maar nee, de Belgen warden de nieuwe hoop en de onvoorstelbare hoeveelheid tijd werd, ook door de EO op de nationale 'nieuwszender' aan deze toestanden verspild. Ook toen de Belgen waren uitgespeeld ging het onverdroten verder. Op TV, naar ik aanneem en de NPO1. Nu is die verdwazing bijna afglopen gaat het ongestoord verder met fietsen door Frankrijk, tennissen straks oplympische spelen. Er is geen ontkomen aan. Is er geen echt nieuws meer?
Dit loopt de spuigaten uit. De zorg van een Britse sportvoorman na Brexit is het gebrek aan EU fondsen. Deze volledig ontspoorde aandacht, om de sportgoden in het licht te stellen mag wat mij betreft vandaag naar de achterpagina, zodat belangrijker nieuws ons bereikt.