#Tb 15 euro gift
Enquête: 087-Moet men bij strijd een gemeente verlaten? Ja Nee

Opinie

‘Niet politiek maar geestelijk correct bidden’

Niet politiek correct, maar geestelijk correct bidden. Dat is wat christenen moeten doen, zegt evangeliste Alveda King, nicht van de beroemde Martin Luther (‘I had a dream’) King, oprichtster van haar eigen organisatie en directeur van een Afro-Amerikaanse pro-life beweging.

Min of meer citeert zij Donald Trump, wiens ontmoeting met evangelische leiders in New York zij bijwoonde. Hij zei dat christenen weliswaar kunnen bidden voor iedereen, maar niet politiek correct kunnen zijn en niet moeten beweren te bidden voor alle politieke leiders, die christendom en het Evangelie als verkoopmiddelen gebruiken.

In de besloten bijeenkomst noemde Trump vrijheid van godsdienst als een van zijn bovenste prioriteiten en adviseerde hij Amerikanen niet ongehoorzaam te zijn aan de Bijbel, constateert King. Zij vraagt haar achterban te bidden voor zowel Trump als Hillary Clinton en het congres, het land en alle plaatselijke kandidaten voor politieke functies. Opdat – naar Romeinen 13 en 1 Timothéüs 2:2 - christenen vredig en rustig kunnen leven.

King noemt verder talrijke beloften die Trump in de meeting deed. Hij beloofde onder meer justitiële processen voor de Hoge Raad te gaan voeren voor pro-life doelen, economische gerechtigheid, veilige grenzen en versterking van het militaire apparaat.


Reageren