#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Billy Graham op weg naar 100 jaar

Billy Graham hoopt nu 100 te worden, zegt zijn zoon Franklin, de tegenwoordige leider van de Billy Graham Evangelistic Association (BGEA).

Franklin Graham bezocht in het kader van zijn Decision America Tour alle staten van de VS en kreeg toen veel vragen over de toestand van zijn vader. Die denkt dat niemand zich meer hem herinnert, grapte Franklin.
In Alaska gaf hij groeten door van zijn vader, die gezegd zou hebben: “Als je iemand tegen komt die zich mij niet herinnert, groet die dan.”

Billy Graham bracht gedurende meer dan zestig jaar het Evangelie bij miljoenen mensen. Hij is nu 97. Toen hij negentig werd, zei hij volgens zijn zoon ervan uit te gaan dat hij de 95 zou halen. Nu richt hij zich op een nieuwe mijlpaal in zijn aardse leven: 100. Intussen leeft hij volgens Franklin wel met de beperkingen die de oude dag meebrengen. Hij kan niet goed meer zien en horen en gebruikt een rolstoel. Iemand is bij hem thuis om hem voortdurend te verzorgen.

Hij zit graag op de veranda van zijn huis en kijkt uit over de bergen van North Carolina. Via een groot scherm kijkt hij naar het nieuws op Televisie. “Zijn bediening is nu gebed en te volgen wat God doet in de wereld. In zijn antwoord op bijna alle vragen zegt hij: Prijs de Heer”, zegt Franklin.


Reageren