#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Hulpverlening

GAiN helpt vluchtelingen in Griekenland

GAiN (Global Aid Network) helpt sinds december 2015 de vluchtelingen die onderweg zijn, eerst in Servië, momenteel in Griekenland. Via de website www.gainhelpt.nu kunnen enthousiaste mensen zich aanmelden en kunnen (overbodig) dan maandelijks met een groep mee naar Thessaloniki om te helpen in een vluchtelingenkamp.

Daar helpt GAiN samen met de plaatselijke kerk onder andere met de zorg voor moeders en baby’s, kinderwerk, hulp bij de voedseldistributie en bemoediging van de mensen die in deze uitzichtloze situatie zitten. “Je maakt werkelijk een verschil als je daar bent,” aldus Dick van Suilichem, manager hulpreizen. “Het is geweldig om met deze mensen te werken, om met de kinderen te spelen en om ze een hart onder de riem te steken. Samen met vrijwilligers van de plaatselijke kerk helpen onze teams met de zorg voor moeders en baby’s, maar er wordt ook met kinderen gevoetbald, geloomd en ze worden geschminkt om ze voor even kind te kunnen laten zijn. Tussendoor helpen de teams met de voedseldistributie in het kamp, samen met andere hulporganisaties of we gaan de tenten langs met hygiënepakketten en bijvoorbeeld thee. Dat is ook het moment waarop we een praatje proberen te maken en soms iets kunnen delen van de liefde van Jezus die motiveert om dit werk te doen. De kerk is momenteel bezig met het opzetten van een school binnen het kamp om de mensen Grieks en Engels te leren.”

Prijs
De prijs voor deze reizen is € 300 voor 1 week, inclusief verblijf, voedsel en transport maar exclusief vliegticket. Daar moet ongeveer € 150 voor gerekend worden. Dankzij sponsors en acties die de teams die meegaan voeren in hun omgeving kunnen ter plaatse veel producten gekocht worden zoals fruit, babyvoeding en melk. Giften blijven meer dan welkom om dit werk te kunnen blijven doen. Voor meer informatie kijk op www.gainhelpt.nu


Reageren