#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Mensen

Het christelijke geloof is deel van mij

Het christelijk geloof speelt, volgens eigen zeggen, een belangrijke rol in het leven van de nieuwe Britse premier, Theresa May. De voormalige minister van binnenlandse zaken heeft afgelopen woensdag de functie overgenomen van David Cameron. De 59-jarige is lid van de conservatieve partij en de Church of England. Tegenover de BBC zei ze dat het christelijk geloof een deel van haar is: "Hij helpt me mijn gedachten en mijn benadering van kwesties vorm te geven."

Tegelijkertijd vindt zei echter dat politici in het openbaar niet over hun geloof moeten praten zoals bijvoorbeeld hun Amerikaanse collega’s dat doen. Volgens de Internet krant ‘Christelijke Post’ uit Washington, heeft May in 2012 campagne gevoerd voor een verandering van de Britse Abortuswet. Daarin is vastgelegd dat abortus, onder bepaalde voorwaarden, mogelijk is tot de 24e week van de zwangerschap.

May bepleitte destijds tevergeefs dit te veranderen tot de 20e week. Ze onderbouwde haar streven door aan te geven dat baby's als gevolg van vorderingen op wetenschappelijk gebied al vanaf de 24e week kunnen overleven. Bovendien wilde ze dat hulp bij euthanasie in het Verenigd Koninkrijk verboden blijft.


Reageren