#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Actie4Kids: een schoenendoos met de boodschap

Stichting de Sameritaan houdt dit jaar voor de 22e keer de schoenendoosactie Actie4kids in Nederland en België. Samen met kerken, scholen en particulieren wil deze Nederlandse hulpverleningsorganisatie ten minste 45.000 kinderen blij maken met een mooie schoenendoos gevuld met schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel.

In deze tijd worden we in Europa geconfronteerd met de nood van vluchtelingen. Mensen die op zoek zijn naar veiligheid, geluk en een nieuw bestaan, ook voor hun kinderen. Actie4Kids wil kinderen helpen en bemoedigen waar de nood is. Dit jaar gaan de schoenendozen naar landen in West Afrika, Oost Europa en het Midden Oosten. Daar hebben kinderen het heel moeilijk. Wereldwijd leeft één op de twee kinderen nog steeds in armoede. De slogan van Actie4kids is: ‘Voor jou van mij’: jouw speelgoed en zakgeld delen met een kind, dat waarschijnlijk nog nooit een cadeautje heeft gehad. In de schoenendoos zit nog een cadeautje: het goede nieuws van het evangelie in de vorm van een boekje met Bijbelverhalen.

Oorsprong
Sinds 1993 zijn er meer dan 100 miljoen gevulde schoenendozen in meer dan 100 landen uitgedeeld aan kinderen. De actie vindt haar oorsprong in een hulpverleningsactie van het Engelse echtpaar Dave en Jill Cook voor weeskinderen in Roemenië. Zij wilden juist met Kerst deze kinderen helpen. In 1993 adopteerde Franklin Graham, de zoon van de bekende Amerikaanse evangelist Billy Graham met zijn organisatie Samaritan’s Purse het idee van Dave en Jill Cooke. Hij doopte de actie om tot ‘Operation Christmas Child’. In 1995 organiseert de stichting de Sameritaan voor het eerst in Nederland de schoenendoosactie in samenwerking met Edukans. De samenwerking verliep voorspoedig totdat Edukans af wilde van het boekje met Bijbelverhalen. Sinds 2006 heeft Edukans een schoenendoosactie met Schoenmaatjes en gaat de Sameritaan verder met Actie4Kids. Helaas is tot op de dag van vandaag het verschil tussen Actie4Kids en Schoenmaatjes bij veel kerken en scholen niet bekend.

Informatie
Meer informatie en aanmelden: www.actie4kids.org of door het deelnameformulier bij de stichting de Sameritaan aan te vragen.  


Reageren