#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 029-Ik ben gelukkig in mijn huwelijk! Ja Nee

Binnen/buitenland

Online spel ‘Pokémon-GO’ ook in kerken?

Het enthousiasme rond het gratis online spel ‘Pokémon-GO’ gaat aan kerken niet voorbij. Het gaat er bij dat spel om virtuele stripfiguren te vinden, die alleen door mobiele telefoons te zien zijn. Ze werden ‘gedeponeerd’ bij openbare bezienswaardigheden, monumenten of bekende plaatsen. Over de vraag of je die figuurtjes ook in kerken moet zoeken wordt verschillend gedacht.

Priester Toni Faber van de Weense kathedraal liet het dagblad ‘Oostenrijk’ weten dat hij daarvan niet gecharmeerd is. Hij zei dat het niet gepast is om in de kerk Pokémon te spelen. De Anglicaanse kerk van Engeland ziet dat anders. Op haar blog is te lezen dat het enthousiasme rond deze app mensen binnen de kerkmuren kan trekken, omdat ook daar zogenaamde ‘Pokestops’ gedeponeerd kunnen zijn. Dit geeft de kerken de gelegenheid mensen te ontmoeten, die meestal niet binnen kerkmuren komen.

Via het internet geeft de kerk tips over hoe gemeenteleden kunnen omgaan met deze hype. Kerken wordt aangeraden borden te plaatsen met de aanmoediging binnen te komen. Daar kan men dan eten en drinken aanbieden. En omdat de batterijen van de mobiele telefoons door dit spel snel leeg zijn, wordt aangeraden laadstations te installeren.

Kritiek op het spel kwam voornamelijk van gedenkplaatsen. Zo zijn bijvoorbeeld bezoekers van het voormalige concentratiekamp Auschwitz daar op ‘Pokémon jacht’ gegaan.

 ‘Pokémon’ is de afkorting voor ‘Pocket Monster’

Reageren


fokko

19-07-2016 06:02
Dit moet je niet willen in een( mag ik het zo noemen) Gods huis. Een pocket monster moet je niet in je gemeente binnenhalen .