#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Christenvervolging

Kerken: terreur na dood Nigeriaanse evangeliste

De Christelijke Associatie van Nigeria (CAN), een koepelorganisatie van kerken, heeft christenen gewaarschuwd voor meer aanvallen, nadat een voorgangster en moeder van zeven kinderen, door naar verluidt militante islamieten, is gedood, terwijl zij in het openbaar over haar geloof in Jezus had gesproken. Het gebeurde in een voorstad van hoofdstad Abudja.

Familieleden hebben er op aangedrongen de begrafenis van Eunice Olawale (42 - foto), pastor en evangeliste van de Redeemed Christian Church van Nigeria, uit te stellen wegens een nog lopende onderzoek naar de moord op 9 juli. Haar man, Olawale Elisha, vertelde plaatselijke media dat zijn vrouw ‘s morgens vroeg hun huis verliet om te prediken, maar nooit terugkeerde. Zij had hem onlangs verteld mensen van de dichtbij gelegen moskee te hebben ontmoet, die haar prediking bekritiseerden.

Evangeliste Eunice Elisha is vermoord door milities. Zij werd in een buitenwijk van Abudja gevonden. Christelijk nieuwsagentschap BosNewsLife, partner van Uitdaging, meldt dat secretaris Musa Asake van CAN heeft verklaard dat de leiding van de organisatie en alle aangesloten leden zijn geschokt over wéér een moord op religieuze gronden. Eunice Elisha is gedood, terwijl zij evangeliseerde, zegt Asake. „Haar keel was doorgesneden en zij was ook in de maag gestoken.”

Volgens CAN is dit geen op zichzelf staand incident. “Ongeveer een maand geleden werd in Kano zuster Bridget Agbaheme, een 74-jarige christin vermoord door een moslim met wie zij een woordenwisseling kreeg, omdat hij bij haar winkel een rituele wasbeurt uitvoerde.” Volgens CAN zijn de incidenten uitgelokte aanvallen op christenen. “Het niet ingrijpen van de autoriteiten kan niet meer worden getolereerd”, zegt CAN. De organisatie bereidt intussen christenen op meer geweld voor. In Nigeria zijn in het noordoosten vooral moslim terroristen van Boko Haram actief, die een eigen islamitische staat willen. Op de ranglijst van christenvervolging van Open Doors staat Nigeria op de twaalfde plaats.

Reageren


Otto

19-07-2016 06:46
Ik doe een beroep op predikanten/evangelisten dit elke week te doen in jullie diensten. Ik hoor vaak dat er voor de vluchteling gebeden wordt,maar bijna nooit voor de verdrukte christenen!!! Wat een schuld hebben wij naar deze broeders, en zusters, en wij reageren zo lauw!! Laat onze gebeden hen begeleiden, en wie weet wanneer de christenen in het westen aan de beurt zijn. In elk land neemt het steeds meer toe om christenen te vervolgen, terwijl de meeste vluchtelingen uit de vier landen komen in Nederland, waar de christenen het meest vervolgd worden 68% en het deze worden de vrijheid gegeven in ons land!! raar maar waar, en denk ook aan onze broeders, en zusters die het moeilijk hebben in de asielzoekers centra, ook deze worden verdrukt en vernederd, en geslagen, men maakt hier zich grote zorgen om. Wij als christenen moeten deze broeders, en zusters met voorrang behandelen zie Galaten 6 vers 10, en een plaats geven in Nederland. Ik denk aan een christenzuster uit Iran, die hier al zes jaar met haar twee kinderen in Katwijk in een asielzoekers centra zit, deze moet terug naar Iran, laten wij nu voor deze zuster bidden, dat zij toch hier mag blijven, en dat moet voor al onze gevluchte broeders, en zusters zo zijn, deze hebben al zoveel geleden, en laten wij ze niet voor de tweede keer in de steek.

fokko

19-07-2016 06:15
bid voor de vervolgde christenen zij doen het ook voor ons .Misschien wel meer dan wij beseffen. Wie geeft hieraan gevolg? Zijn wij bereid te bidden voor onze broeders en zusters in nood? Dank voor uw inzet op wat voor manier ook.