#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Buitenland

041 CU petitie tegen EU-toetreding Turkije

De ChristenUnie is een petitie gestart tegen visumvrij reizen van Turkije naar de Europese Unie en toetreding van Turkije tot de EU. De ondertekeningen van de petitie zal ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind overhandigen aan minister Bert Koenders. Volgens Voordewind maken veel mensen zich zorgen over verdere stappen in het 'EU-Turkije-huwelijk', nu mensenrechten en vrijheden opnieuw verder onder druk komen te staan.

Uw mening: 041-Mag Turkije lid worden van de EU?

"De situatie van vrijheden en mensenrechten in Turkije was dramatisch en wordt na de staatsgreep en de maatregelen die Erdogan wil nemen alleen maar slechter," stelt Voordewind, die vorige week zelf in Turkije was en met mensenrechtenactivisten sprak. "Dat is niet los te zien van de afspraken die de EU met Turkije maakt. Dat verklaart de onrust ook onder burgers in Nederland hierover." Met de petitie wil de ChristenUnie die onrust adresseren.

De petitie roept onder meer op om op te komen voor belangrijke democratische waarden als godsdienstvrijheid, persvrijheid, vrijheid van meningsuiting, gelijkheid, eerlijke en onafhankelijke rechtspraak, vrije en eerlijke verkiezingen en humanitaire behandeling van vluchtelingen. Voordewind: "In de petitie zijn we duidelijk over wat het logisch gevolg daarvan is: het afbreken van het toetredingsproces van Turkije tot de Europese Unie en het niet overgaan tot visumvrij reizen tussen Turkije en de EU."

Teken de petitie op www.christenunie.nl/turkije-petitie. De petitie loopt tot 5 september.

Reageren


Jan

28-07-2016 07:59
Frau Merkel zei het al "Wir schaffen Das"
Wat is nou 'DAS'?
Islamisierung Europas misschien?
En dat voor een domineesdochter. Foei
Er waren in het verleden ook al elitaire geesten die de ondergang van de europese cultuur voorstonden. Een geest die in hoge Brusselse kringen ook nu waart. Waarom vertrekken we niet uit deze slangenkuil dames en heren politici?
Omwille van de mammon? Daarin zou de huidige paus wel eens gelijk kunnen hebben.

K.Broek

25-07-2016 12:44
Geen visumvrij reizen en Turkije niet bij EU. Zou te zot voor woorden zijn!

Theo Bert

25-07-2016 11:55
Vergis u niet, de aanhangers van Erdogan en hun tegenstanders, de aanhangers van Guhlen zijn overtuigde moslims. Beide groepen denken vanuit hun moslim identiteit, beide handelen daarna en staan elkaar naar het leven. Christenen, joden en anders gelovigen zijn er om te bestrijden. Hoe moeilijk hebben christenen het onder Turks bewind. Vergeet Cyprus niet. Nadat Noord Cyprus onder Turks gezag kwam werden de kerken gesloten. Zo voert de moslim uit waar deKoran toe aanzet. Bondskanselier Merkel zei: " islam gehört zu Deutschland. " Nog even wachten en Islam " gehört" tot Europacd

fokko

24-07-2016 12:46
Volgende stap een nexit?

Willem

21-07-2016 11:27
Wat mij betrefd komt er niet EEN moslim meer Nederland binnen, over geheel de wereld zie je dat er niets maar dan ook totaal niets goeds uit komt, alleen verkrachtingen moord en doodslag, weest nuchter en waaksaam zegd de Bijbel ook hierin, haal dus niet de antichrist binnen en gebruik je nuchtere verstand.

gooitzen woudstra

21-07-2016 10:58
ik kan beter geen reactie plaatsen

Koetsier

20-07-2016 07:21
grenzen sluiten voor iedere3en die vanuit of door Turkije hierheen komt en zo snel mogelijk de EU verlaten