#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Uw mening

075 Geen onderscheid tussen islam en IS

De islam en de IS zijn niet van elkaar te onderscheiden. Dat zegt de Franse imam Hocine Drouiche (foto) uit Nîmes. Op 15 juli kondigde hij zijn ontslag aan als vicevoorzitter van de raad van Franse imams. Hij gaf aan ook niet langer beschikbaar te zijn voor de overkoepelende ‘Franse Raad van de Islam’ (CFCM). Hij wijst deze ‘incompetente instellingen’ af, die niets doen voor de sociale vrede en voortdurend herhalen dat er binnen de islam geen extremisme voorkomt.

Uw mening: 075-Is de islam per definitie gewelddadig?

Drouiche legde een dag na de aanslag in Nice zijn functies neer. Daar reed de 31-jarige Tunesische Mohamed Lahouaiej Bouhlel met een vrachtwagen in op een grote menigte. Hij doodde ten minste 84 mensen en er waren meer dan 200 gewonden. De terroristische organisatie ‘Islamitische Staat’ (IS) heeft volgens de Franse media de aanslag opgeëist. Ze zegt in een schrijven dat Bouhlel een van hun soldaten is.

Drouiche zei over de aanslag: "Ik hoop dat er in moskeeën over deze moord wordt gesproken en niet over dingen die er niets mee te maken hebben." Volgens het internetportaal ‘katholisches.info’ zei Drouiche al na de moordaanslag op de muziekhal Bataclan in Parijs in november 2015, dat de islamitische gemeenschap in Europa er zich van bewust moet zijn dat extremisme in hun gelederen is doorgedrongen. De moslims hebben volgens hem tot nu toe geen echte inzet getoond bij het vinden van oplossingen voor het grote probleem van radicalisering en haat.


Reageren