#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Uw mening

089 IS komt dichterbij

De afgelopen dagen werden in Duitsland vier aanslagen gepleegd waarbij doden vielen en vele gewonden (Würzburg, München, Reutlingen en Ansbach). Twee van de vier aanslagen schijnen een directe verbinding te hebben met de IS. Alle vier de aanvallen werden gedaan door jonge mannen met een oosterse islamitische achtergrond die alleen handelden. Datzelfde geldt voor de aanval in Nice, die ook gepleegd werd door een man met oosterse, islamitische achtergrond en die opgeëist werd door de IS. Bij die aanval kwamen 84 mensen om het leven en werden 303 mensen verwond, waaronder ook kinderen.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière, noemde het een vorm van terreur die men nauwelijks voorzien en voorkomen kan. Groepen en personen van wie je mag vermoeden dat zij een gevaar kunnen worden, kun je in de gaten houden, maar het is onmogelijk te weten wat zich afspeelt in de hoofden van individuen. Dit is de gevaarlijkste vorm van terrorisme, die kennelijk een nieuwe strategie van IS is.

Blijft de vraag wanneer Nederland aan de beurt is. Het schijnt een kwestie van tijd te zijn.

Uw mening: 089-Denkt u dat wij in Nederland te maken krijgen met IS aanvallen?

Reageren


Herman

31-07-2016 06:26
Vroeger kende men deze kwaal als 'bezetenheid'. Nu noemen we het 'Lonely Wolf'.
Als we de ziekte van 'bezetenheid' weer eens wat serieuzer zouden nemen, komen we misschien tot een betere diagnose en behandeling?

Theo Bert

26-07-2016 08:57
Komt de situatie zoals in Israel ook in Europa? Luister naar de dreiging van deze islamitische (koranwetenschapper).https://www.youtube.com/watch?v=UNi_MeBgNsM