#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 063-Ik heb een goede kennis van de Bijbel! Ja Nee

Binnen/buitenland

Opnieuw IS aanslag

Gisteren werd op deze site de vraag gesteld: Denkt u dat wij in Nederland te maken krijgen met IS aanvallen? Bijna twee-derde antwoordde met NEE!

Gisteren werd in Saint-Etienne-du-Rouvray een stadje bij Rouen een 84 jarige priester tijdens de ochtendmis gedood. Twee IS aanhangers sneden hem voor het zicht van kerkgangers de keel door. Drie kerkgangers werden verwond, een zuster zwaar. De twee aanvallers werden door de politie doodgeschoten.

De vier aanslagen de afgelopen week in Bayern lagen zo’n 600 kilometer van de Nederlandse grens. Rouen ligt 450 kilometers van Maastricht. Brussel maar 100 kilometer van Breda. De aanslagen komen dus letterlijk dichterbij. Bovendien was de aanslag in Saint-Etienne-du-Rouvray de eerste aanslag direct gericht op christenen. Waar halen wij dan het optimisme vandaan dat dit ons niet kan overkomen?

Wat is uw antwoord?

089-Denkt u dat wij in Nederland te maken krijgen met IS aanvallen?

Reageren


Teus Schep

27-07-2016 03:38
De reactie van genoemde twee-derde meerderheid die denkt dat Nederland niet te maken zal krijgen met IS-aanvallen berust waarschijnlijk op naïviteit die drijft op het gevoel. Het is al zolang in ons land op dit terrein betrekkelijk rustig gebleven, dus dat zal wel zo blijven. Onze veiligheidsdiensten denken er op grond van wat zij weten heel anders over: de kans op een aanslag is reëel.
Je zou wensen dat klompen, tulpen en Hollandse gemoedelijkheid moslimradicalen of moslim radicalisering zouden kunnen tegenhouden (misschien dat een opwekking betere kansen heeft!). Het blijft, zolang wij in ons land niet diep en hard door dit geweld geraakt zijn, waarschijnlijk moeilijk om ons voor te stellen dat we zo gehaat zijn, met heel onze levensstijl en vrijheid, maar helaas...zoals ook de veiligheidsdiensten stellen: het is niet een kwestie van of we zullen worden aangevallen, maar wanneer.