#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Boek-muziek-film

Van hekserij tot Christus

Uitgeverij De Sardonix heeft het levensverhaal van Doreen Irvine opnieuw uitgeven. Haar boekje kwam oorspronkelijk in 1973 uit en de Nederlandse vertaling bereikte een groot lezerspubliek.

Recensie: Jacco Stijkel

Omdat het boekje uitverkocht was, nam De Sardonix het initiatief om het opnieuw uit te brengen. De titel ‘Van hekserij tot Christus’ dekt volledig de lading. Irvine heeft een indrukwekkend levensverhaal. Zij groeit op in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog in armoede, met een dronken vader en een moeder die het niet trekt. Als zij terugkeert naar Londen komt ze in de prostitutie terecht, werkt ze in een stripteaseclub en raakt ze drugsverslaafd. Door andere meisjes van de stripteaseclub wordt Doreen meegenomen naar een satanstempel. Ze raakt helemaal verstrikt in het satanisme en wordt op een gegeven moment zelfs de opperheks. Totdat ze Christus ontmoet en door een dominee wordt bevrijd van vele demonen.

Haar verhaal is een groot getuigenis van hoe God aan het werk blijft met mensen en veel sterker is dan de macht van het kwaad. Ook vind ik het goed dat Irvine een eerlijk verhaal vertelt, zonder het extra smeuïg en spectaculair te maken. Haar beschrijving van het satanisme en de uitdrijving van de demonen is vrij zakelijk, dat doet de geloofwaardigheid goed.

Met dit boekje wil Irvine waarschuwen voor de realiteit van de demonische machten en occultisme. Maar bovenal geeft ze de eer aan God.

Ik vind ‘Van hekserij tot Christus’ een lezenswaardig boek. Een nadeel is wel de wat gedateerde schrijfstijl en ook is de vormgeving van het boekje niet fraai. Maar het gaat natuurlijk om de inhoud.

Van hekserij tot Christus
Doreen Irvine
ISBN: 9789082255904
232 pagina's
Uitgeverij De Sardonix
Prijs: € 14,95


Reageren