#T Kerstgift Uitdaging
Enquête: 007- Hebzucht is een van de grootste zonden van onze tijd. Ja Nee

Binnen/buitenland

3800 deelnemers aan OM conferentie

Zo'n 3.800 jongeren nemen van 28 juli tot en met 3 augustus in Oldenburg deel aan de conferentie ‘TeenStreet’ onder het motto ‘Life’. Naast deelnemers uit Nederland komt een derde deel van de deelnemers uit Duitsland. De andere jonge mensen komen voornamelijk uit Noord-Europa. Ook zijn er 400 deelnemers van de Faeröer-eilanden, een eilandengroep met ongeveer 50.000 inwoners in de noordelijke Atlantische Oceaan.

Het programma bestaat uit kleine groepen, evenementen, seminaries en sportieve activiteiten. Elke ochtend is er een half uur gereserveerd voor stilte en gebed. De toespraken zijn in het Engels en worden in 15 talen vertaald.

Tieners staan open voor God
Een van de organisatoren van het Congres, René Zänsler zei dat jonge mensen heel open zijn voor God. Tieners zoeken zekerheid in het leven: “God kan hen de zekerheid bieden die ze nodig hebben." Het is belangrijk om jonge mensen met hun vragen en twijfels serieus te nemen en naar hen te luisteren. "Tijdens deze conferentie willen wij tieners aanmoedigen met Jezus te leven", zegt Zänsler. Een heel belangrijke rol spelen daarbij plaatselijke gemeenten: "Het is onze wens dat deelnemers aan de conferentie actief worden in een plaatselijke gemeente."
 
Het begon met 53 deelnemers
De jaarlijkse TeenStreet Congres werd voor het eerst gehouden in 1993 met 53 deelnemers. Verantwoordelijk voor de conferentie is de internationale organisatie ‘Operatie Mobilisatie’ (OM), die in 115 landen actief is. Leider is de Zwitsers Gian Walser.


Reageren