#T Kerstgift Uitdaging
Enquête: 007- Hebzucht is een van de grootste zonden van onze tijd. Ja Nee

Binnen/buitenland

Gamen is niet altijd een spelletje

De meest recente nieuwsbrief van CHRIS geeft een hoofdartikel over 'gamen'. De tekst is van Wietske Noordzij en zij schrijft: "Gamen, het is voor kinderen en jongeren een bron van plezier, maar voor veel ouders een enorme uitdaging. Hoe houd je het leuk? Hoe voorkom je strijd en conflicten? Wat mogen ze wel en niet? Hoe pas je de Bijbel toe?"

Een eerste tip die we in het artikel tegenkomen is: weet wat er speelt. In deze tijd van overaanbod op het internet kun je niet alle ontwikkelingen volgen, maar het is wel mogelijk om te volgen wat er zich afspeelt in de leefwereld van je kind. Fanatieke gamers zetten filmpjes online terwijl ze gamen en die filmpjes geven een goede indruk van het spel en welke elementen er in voorkomen. Of vraag gewoon aan je kind om te vertellen over de games die hij speelt. Andere tips zijn: weet wat gamen doet en weet waar je voor staat. Veel ouders en opvoeders worstelen met vragen als: 'Hoe bepaal ik wat goed is voor mijn kind en wat niet? Duidelijke, onderbouwde grenzen, goede begeleiding en de balans bewaken tussen gamen en andere activiteiten, zorgen ervoor dat ze beter omgaan met gamen, beter presteren op school en lekkerder in hun vel zitten.

Klik hier om het artikel van Wietske Noordzij over ‘gamen’ in Uitdaging te lezen!

Reageren


denis

02-08-2016 11:11
de meest kind en familievriendelijke spelconsoles zijn van Nintendo... op de Xbox One en Sony Playstation is het meer schieten en dood en verderf.