#Tb 15 euro gift
Enquête: 047-Leven wij nu al in de grote verdrukking? Ja Nee

Buitenland

Transgender debat in Amerika

In de Verenigde Staten, heeft een medewerker van de warenhuisketen ‘Macy's’, naar eigen zeggen het grootste warenhuis ter wereld, zijn baan als warenhuis detective verloren, nadat hij op grond van zijn christelijke geloof het gebruik van transgender toiletten had afgewezen.

Volgens de transgender gedachte zijn er niet alleen man en vrouw, maar veel seksuele geaardheden. De verschillen tussen man en vrouw zijn volgens hen niet aangeboren maar worden door de opvoeding bepaald. In deze concrete situatie ging het om de vraag of mannen die zich vrouw voelen, het damestoilet mogen gebruiken.

De media in Amerika meldden dat Javier Chavez 26 jaar bij het warenhuis heeft gewerkt; de laatste tijd als veiligheid medewerker in een filiaal in New York City. De detective werd er door twee klanten op gewezen dat een man gebruik maakte van de damestoiletten. Een medewerker van Chavez vroeg de man naar de herentoiletten te gaan. Die weigerde dat met de mededeling dat hij een vrouw is.

Na dit voorval deelde de adjunct-directeur van het filiaal Chavez mee dat transgender personen in de warenhuizen van Macy’s toiletten naar eigen keuze mogen gebruiken. In een schriftelijke reactie deelde Chavez vervolgens de leiding mee dat hij als katholiek een andere mening heeft en dat een dergelijke regeling strijdig is met de bijbel. Bovendien, schreef hij, dat het hem niet bevalt dat zijn kleine dochter zo samen met een man op het toilet moet zijn. Maar, voegde hij er aan toe, dat hij de regels van de warenhuisketen wilde volgen. Toch werd hij kort daarna ontslagen. Hij heeft een aanklacht ingediend tegen zijn ontslag.

Reageren


paul

02-08-2016 11:24
De man heeft een punt. Niet zozeer wat betreft of een man zich en vrouw mag voelen maar zeker het gevoel van onveiligheid dat kan ontstaan als mannen op vrouwen toiletten rondstruinen. Ik zou wel ideeën hebben over gemengde toiletten waar voor vrouwen een afgescheiden ruimte is om hun gezicht te kunnen poederen en voor de mannen om staande hun klusje te kunnen klaren.

Josef

01-08-2016 07:31
Als man en vrouw apart schiep God de mens, geen manwijven of wijfmannen.
De mens wordt steeds meer seks belust en op wat voor manier geeft niet.
Alles moet kunnen tegenwoordig onder zware druk van het coc, humaan zijn, meedoen met en over geven aan lusten die in de Bijbel verboden zijn.