#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 063-Ik heb een goede kennis van de Bijbel! Ja Nee

Binnen/buitenland

Rusland: Christenen willen blijven evangeliseren

Christenen in Rusland willen ondanks de controversiële nieuwe anti-terreur wetgeving ook in de toekomst openlijk over hun geloof praten om zo gehoor te blijven geven aan de grote opdracht van Jezus (Mattheus 28). Dat meldde de internet krant Christian Post uit Washington met verwijzing naar het Slavische centrum voor recht en rechtvaardigheid uit Moskou.

De door de president Wladimir Poetin ondertekende wetten geven de autoriteiten de mogelijkheid terrorisme en extremisme sneller en zwaarder te straffen. Sommige nieuwe wetten hebben echter een directe invloed op kerken en christelijke organisaties. Zo mogen er geen diensten meer georganiseerd worden in privé woningen of kantoren, maar alleen nog in officieel erkende ‘religieuze gebouwen’. Evangelisatie is zowel thuis als op straat verboden.

Wie zich niet aan de nieuwe wetten houdt dreigen boetes tot € 750. Organisaties kunnen zelfs bestraft worden met boetes van maximaal € 14.000. Ook bestaat de kans dat buitenlandse zendelingen het land worden uitgezet. Het Slavische centrum voor recht en rechtvaardigheid ontwikkelt nu strategieën om het evangelie ook onder de nieuwe wetten te kunnen blijven doorgegeven. Onder andere worden seminars, zogenaamde webinars, in het internet georganiseerd.

Ongeveer 25 procent van de 144 miljoen Russen behoort tot een kerk. Naast 35 miljoen Orthodoxen zijn er ongeveer 500.000 Katholieken, 150.000 Baptisten, 120.000 leden van de Pinksterbeweging, 70.000 Zevende-dags Adventisten en 20.000 Lutheranen.

Reageren


denis

09-08-2016 12:34
@Gerard hetzelfde maar dan aan deze kant van de grens. Mijn broeders en zusters hebben al een aantal jaren te maken met hevige vervolging in Rusland. Zij gaan echter onverschrokken door

Gerard

08-08-2016 12:55
Makkelijk om te zeggen wat anderen moeten doen! En wat doen wij?

denis

08-08-2016 10:38
echte christenen hebben niets te maken met dit soort wetgeving... en laten zich niet de mond snoeren. antwoordde Petrus en zijn vrienden niet het volgende?... "Wij moeten God als regeerder meer gehoorzamen dan mensen" - Han 5:29