#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 063-Ik heb een goede kennis van de Bijbel! Ja Nee

Binnen/buitenland

Olympische sporters bij Family 7

In afwijking van het programma zendt Family 7 morgen (zondag 14 augustus) om 15.30 uur de film ‘Struggle and Triumph’ uit. Vier Olympische sporters geven daarin hun getuigenis. Ze vertellen hoe hun hoop en geloof in God hen door moeilijke tijden hielp en hoe ze overwinnaars werden. De film past uiteraard bij de Olympische Spelen die nu in Rio de Janeiro aan de gang zijn.

Elke vier jaar komen sporters uit ruim 200 landen bijeen om te strijden in 's werelds grootste sportevenement. In de film komen de worstelingen en triomfen van de beste sporters uit de wereld aan de orde. Als zij naar de OS mogen om daar te scoren is dat het resultaat van hard werken en passie.

De film van Atlethics in Action volgt een Amerikaanse sprinter / bobsleeër, een Braziliaanse zwemmer, een Chinese schaatser en een Keniaanse marathonloper. Naast passie voor sport delen zij een andere passie waaruit zij kracht putten voor de wedstrijd.

Terwijl sommigen de ultieme prijs bereiken, een Olympische gouden medaille, moeten anderen tevreden zijn met de ervaring deel te nemen. Een Olympiër worden is een zaak van hard werken, zonder de garantie op een beloning. Toch wordt gezegd: ‘Het belangrijkste in het leven is niet de overwinning, maar de strijd: het essentiële ding is niet te hebben gewonnen, maar op een goede manier te hebben gevochten.’

Wegens de Olympische Spelen wordt dus bij Family 7 de programmering zondagmiddag aangepast. Hierdoor vervalt: ‘From a far country’. Na de film over de Olympische Spelen is ‘Het kruis in de asfaltjungle’ te zien. Vanaf 18.00 uur wordt de geplande programmering voortgezet.

Commentaar Uitdaging
De medailles die atleten bij hun overwinning ontvangen is fantastisch, maar niets vergeleken bij de prijs die christenen eens ten deel zal vallen. Eens zullen wij als ‘beloning’ Jezus mogen ontmoeten. Als wij de wedstrijd goed beeindigen, zal Hij Zelf ons een kroon op het hoofd zetten. Dan zult u wanneer de hoogste Herder verschijnt de krans van de luister ontvangen, die nooit verwelkt (1 Petrus5:4).
Amen! Gerard


Reageren