#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Christen krijgt vijf jaar voor godslastering

In Algerije kreeg een christen wegens godslastering de maximum gevangenisstraf van vijf jaar. Dat meldt de christelijke site ‘World Watch monitor’. Slimane Bouhafs (foto) had op de sociale netwerken geschreven, dat "het licht van Jezus de leugen van de islam en zijn profeet overwinnen mag".

Uw mening: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen!

Bij dat bericht plaatste hij 49 foto’s van mensen die vermoord werden door islamitische terroristen. Zowel zijn bericht als de foto’s gelden in Algerije, waar de islam de staatsgodsdienst is, als godslastering. De straf op godslastering betekent tussen de drie en vijf jaar gevangenis.

De vice-voorzitter van de Algerijnse vereniging voor de verdediging van de rechten van de mens Said Salhi kritiseerde het oordeel als een aanval op de vrijheid van geloof en geweten die in de grondwet verankerd zijn. Hij riep op tot de onmiddellijke vrijlating van Slimane Bouhafs. Diens familie is bezorgd omdat Bouhafs chronisch ziek is. Bovendien moet hij een streng dieet volgen. Zij vrezen dat zijn toestand in de gevangenis dramatisch kan verslechteren.

Volgens de Gemeenschap van protestantse kerken in het Midden-Oosten leven in Algerije 365.000 christenen - meestal zijn dat voormalige moslims. Dit is ongeveer één procent van de bevolking van 39 miljoen. De rest is moslim.


Reageren