#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Uw mening

095 Ruim 100 pastors gevangen in Vietnam

Volgens christenen in Vietnam zitten in dat communistische land meer dan honderd voorgangers van huiskerken in de cel, omdat zij hebben geweigerd zich bij de toegestane en door de overheid gecontroleerde centrale kerk te voegen. Dat meldt christelijk nieuwsagentschap BosNewsLife, partner van Uitdaging.

Uw mening: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen!

De organisatie Stem van de Martelaren in Canada zegt dat de regering tal van huiskerken wil samenvoegen om die beter te kunnen controleren en de invloed van de groeiende zelfstandige gemeenten te minimaliseren. Een groep huiskerken met in totaal 3000 leden kreeg de opdracht zich te verenigen en dan samen te komen in een gebouw, waar hooguit plaats is voor 500 mensen.
Een van de leiders, om veiligheidsredenen alleen als pastor Su aangeduid, heeft zijn zorg over de nieuwe regeling geuit. “Als voorgangers weigeren te tekenen om samen te gaan bij het houden van gezamenlijke diensten met niet meer dan 500 bezoekers, zullen zij worden geslagen en in de gevangenis gegooid”, zegt Su, die zelf van 1975 tot 1984 gevangen zat wegens christelijke activiteiten.

Er zouden recent zestig van de nu ruim honderd gevangen predikers zijn gearresteerd, hoewel zij de straffen van 15 jaar, waartoe zij in 2001 werden veroordeeld wegens het praktiseren van hun geloof, al hebben uitgezeten.

Ondanks risico’s gaan Su en zijn team door met evangelisatie in de dorpen van Vietnam. In het geheim zijn evangelisten getraind en verplaatsen Bijbelstudiegroepen zich van dorp naar dorp om opsporing te voorkomen. De regerende Communistische partij verzet zich hevig tegen uitbreiding van het geloof in Christus in het land, waar christenen nu naar schatting minstens acht procent van de 94 miljoen inwoners uitmaken.

In de grondwet is vrijheid van godsdienst opgenomen, maar volgens waarnemers zijn daaraan veel beperkingen verbonden om groei van het christendom en andere religieuze minderheden te voorkomen. Kerken worden gedwongen zich te laten registreren om diensten te kunnen houden en groepen die worden beschouwd als een bedreiging voor de communistische regering worden dikwijls geliquideerd. De organisatie Stem van de Martelaren heeft gebed voor de verdrukte christenen en de pastors gevraagd.

Reageren


Otto

27-08-2016 07:43
En de westerse christenen zwijgen. In steeds meer landen worden de christenen vervolgd. Nee wij maken ons druk om de moslimvluchteling, kijk maar eens hoe goed wij niet zijn voor de moslimvluchteling. Kijk eens in de asielcentra hoe de christenvluchteling vernederd wordt en bedreigt in Nederland, en in Duitsland het loopt de spuitgaten uit, maar weer zwijgen de westerse christenen, nee moslimpje bekeren dat vinden zij belangrijk, maar christenen als jullie toch vluchtelingen in je huis opnemen doe dan je broeders en zusters uit deze asielzoekers centra, zie Galaten 6 vers 10 breng dat eens in de praktijk. Ik hoor alleen maar dat de Homo beschermt moet worden, want die hebben het zo moeilijk, maar over onze broeders en zusters hoor je niets, daarom baal ik enorm van al die organisaties, die moslim voor,en moslim naar, zelfs Jan van de Bosch en aanhang roepen al van onze moslim broeders en zusters, weet je ik heb zo genoeg van jullie, want nooit heb je iets gedaan al die jaren niet voor je vervolgde broeders, en zusters, en nu doe je het weer, daarom al die zogenaamde organisaties zijn alleen gericht op moslims, maar over hun christen broeders, en zusters die het zeer moeilijk hebben in de asielzoekerscentra hoor je niet, voor de tweede keer verraden jullie hen, want je doet niets voor ze, alleen de homo en moslim zijn heilig, bah, en nog een bah, wat zijn jullie ongeloofwaardig!!!!