#Tb 15 euro gift
Enquête: 039-Ik geloof dat er leven is na de dood! Ja Nee

Uw mening

015 Zelfmoord onder homoseksuelen drie keer zo hoog

Homoseksuelen zijn statistisch gezien drie keer meer suïcidaal dan heteroseksuele paren. Dat blijkt uit een Zweedse studie. De vraag was: "Zelfmoord onder echtparen in Zweden: is het risico voor paren van hetzelfde geslacht groter?"

Uw mening: 015-Mag een christen homoseksualiteit praktiseren?

De resultaten zijn gepubliceerd in het vaktijdschrift ‘European Journal of Epidemiology’. Voor de studie werden tussen 1996 en 2009, 6.000 homoseksuele partnerschappen onderzocht. Tegelijkertijd werden, met betrekking tot hetzelfde tijdperk, meer dan een miljoen heteroseksuele paren bekeken. De studie kwam ook tot de conclusie dat praktiserende homoseksuele mannen meer risico lopen dan vrouwen in homoseksuele relaties.

Het is niet de eerste studie. Al in 2013 had een Deense studie getiteld "Samenwonen, huwelijk en overlijden" soortgelijke resultaten opgeleverd. De auteurs hadden voor die studie drie decennia lang 6,5 miljoen mensen onderzocht. Critici van dergelijk onderzoeken zeggen, dat mensen zich niet van het leven beroven vanwege homoseksuele relaties, maar als gevolg van een wijdverbreide homofoob sociaal klimaat.

Reageren


frits

20-08-2016 08:07
Volgens de bijbel is homosex een gebondenheid.
De duivel misbruikt altijd mensen.
God heeft het zo mooi gemaakt. Man en Vrouw, houden zo.