#T - Grootsgedrukt
Enquête: 009-Israël moet een Palestijnse Staat toestaan. Ja Nee

Binnen/buitenland

Seks voor het huwelijk toegestaan?

De getrouwde moeder (drie kinderen) Rev. Bromleigh McCleneghan, hulppastor in de Union Church van Hinsdale in Illinois (U.S.A.), zegt dat christenen ook voor het huwelijk seks kunnen hebben, zolang het ‘wederzijds aangenaam en bevestigend is.’

Uw mening: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan?

"Binnen onze samenleving zijn er twee oorzaken voor het single bestaan - door keuze of door omstandigheden. In beide gevallen is het bijbelse mandaat voor alle ongehuwden duidelijk: ze moeten seksueel zuiver leven", waarschuwt het kerkgenootschap ‘Assemblies of God’ met verwijzing naar 1 Corinthiërs 6:18-20.

Voor McCleneghan, die haar gedachten heeft vastgelegd in het boek ‘Good Christian Sex’ (goede christelijke seks), is kuisheid echter niet de enige optie. Singels hoeven zich niet te onthouden van seks. "Christenen vermengen vaak celibaat en kuisheid; dat is een probleem. Kuisheid is een deugd, het gaat daarbij over de keuze terughoudendheid te beoefenen. Dat heeft echter niet alleen betrekking op seks: we moeten in veel aspecten van het leven terughoudend zijn.” Schreef McCleneghan in een opiniestuk voor de Washington Post.

"Voor kerken betekent kuisheid gedisciplineerd leven en je niet overgeven aan seksuele relaties buiten het huwelijk. In hun beleving betekent dit voor singles celibatair leven, dus geen seks. Ik pleit ervoor dat wij kuis kunnen leven in ongehuwde seksuele relaties als we terughoudend zijn en ons niet overgeven aan seks, die niet wederzijds aangename en bevestigend is, en die niet de autonomie en de heilige waarde van onszelf en onze partners respecteert," legt ze uit.

McCleneghan gelooft dat het oneerlijk is om van singles, die niet geroepen werden tot een celibatair leven, zich te onthouden van seksuele intimiteiten. Dat geldt volgens haar zowel voor mannen en vrouwen. Beiden hebben seks nodig.

Reageren


Herman

28-08-2016 02:43
Als Christian voor de naam van een persoon staat, ben ik nog mee.
Maar iuk heb zelf geenm behoefte om over het seksleven van Christian geïnformeerd te worden.

Josef

25-08-2016 05:17
Geef je gewoon aan je lusten over, anders is het oneerlijk?
Heeft God geen duidelijke regels gesteld dan?
De eigenzinnige mens weet het weer beter.

denis

25-08-2016 04:46
Nou die is dus behoorlijk van God los