#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Bijbel lezen met vernieuwde Bijbelcursus

Door het lezen van de Bijbel God (beter) leren kennen? Daar helpt de vernieuwde ETS-Bijbelcursus van het Evangelisch College mee. Vanaf september worden de groepslessen aangevuld met een online leeromgeving die ondersteuning biedt bij het lezen en eigen maken van de Bijbel.

Jesse van Nes, adjunct-directeur opleidingen bij het Evangelisch College en ETS-docent vertelt: “Naast het volgen van de lessen op één van de 55 cursuslocaties kunnen cursisten nu ook op hun computer, tablet en smartphone inloggen op ETS-online, een nieuwe online leeromgeving. ETS-online is bedoeld ter ondersteuning bij het lezen en eigen maken van de inhoud van de Bijbelboeken. Iedere werkdag kunnen cursisten van de ETS-Bijbelcursus een korte les volgen die begint met het lezen uit de Bijbel. Bij het te lezen tekstgedeelte wordt relevante achtergrondinformatie gegeven die helpt om de te lezen hoofdstukken beter te begrijpen. Middels uitdagende geloofsvragen kunnen cursisten onderling op elkaar reageren en van elkaar leren. Deze online-lessen sluiten aan bij de groepslessen van de cursus, waarbij maandelijks een Bijbelboek uit het Oude en Nieuwe Testament wordt behandeld. Als alle dagelijkse online lessen doorlopen zijn, zijn cursisten goed voorbereid op de maandelijkse klassikale les waar nog meer aandacht is voor de achtergronden, context, thema’s, moeilijke passages en boodschap van een Bijbelboek. “

ETS-Bijbelcursus
In september gaat de ETS-Bijbelcursus weer van start op 55 locaties in Nederland. Ruim 1000 cursisten volgen jaarlijks deze cursus. Belangrijkste drijfveren voor hen zijn: groeien in geloof en de Bijbel (beter) willen leren kennen, begrijpen en toepassen. De cursus is interkerkelijk en wordt vooral gevolgd door volwassenen, maar ook jongeren vanaf circa 16 jaar zijn van harte welkom (zij ontvangen korting op het cursusgeld). Cursisten lezen thuis uit de Bijbel, bestuderen het cursusmateriaal en kunnen de dagelijkse lessen volgen op ETS-online. Eén zaterdag of twee avonden in de maand komen ze op een cursuslocatie samen om onderwijs te ontvangen van bevlogen docenten over de gelezen Bijbelboeken.

In september kunnen geïnteresseerden gratis en vrijblijvend een proefles op één van de 55 cursuslocaties van de ETS-Bijbelcursus bijwonen. Zie voor meer informatie: www.ets-cursus.nl.


Reageren