#Tb 15 euro gift
Enquête: 050-Zijn wij toe aan een verzoening van rooms-katholiek tot evangelisch? Ja Nee

Buitenland

Strikter optreden tegen kindhuwelijken

In Duitsland zijn veel meer huwelijken tussen minderjarige meisjes en volwassen mannen sinds de toestroom van vluchtelingen uit islamitische landen.

De islamcriticus Sabatina James en schrijfster van het boek ‘Scharia in Duitsland’ heeft daarom de Duitse Staat opgeroepen strikter op te treden tegen kindhuwelijken. "In Duitsland moeten we de vrijheid, emancipatie en zelfbeschikking van vrouwen verdedigen", zei ze in een interview met het ZDF ‘heute-journal’. Kinderen moeten niet de seksuele uitbuiting ondergaan van een vermeende huwelijkspartner, maar de warmte van hun ouders ervaren, zo de 33-jarige.

"Als de biologische ouders hun kind door een huwelijk weggeven, moet de Staat zo’n kind onder haar hoede nemen", zei James. In Duitsland zijn er volgens berichten in de media in 2015 meer dan 1000 gevallen van gedwongen kindhuwelijken, waarbij één van de twee partners jonger dan 18 jaar is. In Beieren alleen, zijn meer dan 700 van deze relaties bekend. Betrouwbare cijfers ontbreken echter tot nu toe.

Deskundigen gaan van veel hogere cijfers uit. Ook is de juridische situatie tot nu toe onduidelijk. In het algemeen zijn huwelijken gesloten in het buitenland rechtsgeldige, kunnen echter aangevochten worden als het welzijn van het kind in het geding is.

Reageren


Otto

30-08-2016 06:02
Als je op deze side naar ''Uitgelicht'' gaat, en dan ga je naar ''boeken en media" en dan zoek je naar ''hoe om te gaan met vreemdelingen" en dan lees je de inhoud van het boek van Ds. Koekoek ''Mohammed de Islam de Koran en de Bijbel''

Otto

30-08-2016 05:18
En juist veel christenen in Europese landen staan met open armen, om dit soort mensen op te vangen, dit gaat op den duur een enorm probleem opleveren, deze mensen nemen hun eigen afgod mee(islam) en passen zich totaal niet aan, maar handhaven hun eigen God en cultuur, en eisen op den duur ook nog, dat wij ons aan hun aanpassen moeten. Als er een foto in een dagblad staat met een oorlogskind staat iedereen op stelten en is de roep haal deze maar hier heen. Maar dat de welzijn van het kind nu op het spel staat met de kindhuwelijken daar hoor je nu weinige over. Ik zou een ieder eens aanraden om het boek van Ds. Koekoek eens te lezen deze baptisten predikant, deze breng een heel ander geluid uit bijbels oogpunt, wat bijbels gezien een vluchteling is, dan zie je een heel ander beeld ontstaan, en deze dominee heeft zich verdiept in het islam gebeuren. De moeite waard om het te lezen. Even googelen op Ds koekoek en je komt zijn boek vanzelf tegen, en de recensies.

Josef

30-08-2016 12:10
Wereldwijd verbieden deze kindonterende smeerlapperij.
Laat een kind kind zijn, maar die verdorven ideologie,wordt beschermd door Godverlaten overheden die geen enkele empathie meer hebben met Bijbelse normen en waarden.Maar de normen en waarden van een duivelse ideologie moeten wel gerespecteerd worden.