#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Brussel Airlines biedt weer Halva repen aan

De druk van de Israëlische regering en de aankondiging van veel Israëli's, dat ze hun vluchten met de Belgische luchtvaartmaatschappij annuleren, hebben hun vruchten afgeworpen. Brussels Airlines zal per direct weer Halva vanillerepen van het bedrijf Achva in Samaria aanbieden op zijn vluchten.

Wanneer iedereen samenwerkt voor een zaak, kun je veel bereiken. Nadat de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines een week geleden bekend maakte, dat ze de Halva-repen van het Israëlische bedrijf Halva uit het assortiment had gehaald, omdat het om een omstreden product zou gaan, veroorzaakte dit in Israël een golf van verontwaardiging. Activisten van de organisatie 'Palestijnse Solidariteit' hadden erop gewezen dat de Halva-repen in 'door Israël bezet gebied' worden gemaakt, en eisten dat de repen niet meer tijdens de vlucht worden aangeboden.

De Israëlische regering veroordeelde de beslissing van de luchtvaartmaatschappij met krachtige bewoordingen. Maar misschien nog belangrijker voor het terugkrabbelen van Brussels Airlines was de dreiging van veel Israëli's om hun vluchten te annuleren of om in de toekomst gebruik te maken van andere vervoerders.

Brussels Airlines stuurde een brief aan de Israëlische ambassadeur in België, Simona Frenkel, en schreef daarin: 'Het is duidelijk dat Achva een van onze trouwste leveranciers zal blijven, ongeacht waar de producten worden geproduceerd. Daarom zullen we producten van Achva op onze vluchten blijven aanbieden.'
 
In Israël werd de beslissing met welwillendheid ontvangen. Dit is een moment dat zo zoet is als Halva, waar gerechtigheid de stemmen van de haat en de boycot heeft verslagen, zei het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken.Reageren