#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Enquête

101-Het is OK voor een christen om te roken!

Hier vindt u dezelfde vragen als bij de enquête, maar u hebt hier de mogelijkheid uw standpunt uit te leggen.

Reageren


Peter

04-08-2019 09:15
aanvulling op mijn vorige bericht. Dat het lijf de verslaving in stand houdt is wellicht een biologisch mechanisme, verslaving is per definitie demonisch, omdat het de vrijheid die Christus biedt afwijst zodat het niet mogelijk is volledig in Christus te zijn. Alleen Christus maakt vrij. Dat hulp van naasten wordt geboden is te prijzen.

Peter

04-08-2019 07:10
Omwille van het niet meegaan in wetticisme zou ik zeggen het OK is.
Maar op zich is het een absurd gebruik wat ook nog eens verslavend blijkt. Dan ben je aan een andere wet en heer uitgeleverd en veel verder van huis.
Hetgeen geldt voor alle verslavingen. En veel verslavingen lijken met het lijf te maken te hebben, zelfs als het er niet op lijkt (dopamine is ook lijfelijk).

WAAROM zou je er aan beginnen? toegeven aan groepsdruk is nou typisch niet christelijk en een teken van onvolwassenheid en onzekerheid.

Dato Steenhuis sprak zich er eens een puntige over uit.

Ik besef dat stoppen met verslaving moeilijk is, want je behoeft bevrijding die niet uit jezelf kan komen. Maar BEGIN ER NIET AAN... drank, gokken etc. etc. want je BENT al gewaarschuwd en niet voor gemaakt.

BASTIAAN

04-08-2019 07:08
Ik ben het met Marc Volgers eens: Het is voor Niemand OK om te roken ;-)

Zelfs de tabaksindustrie is het daar schoorvoetend mee eens als ik op pakjes sigaretten/shag de tekst lees: Roken is Dodelijk!!!

Blowen en een Joint roken is nog veel schadelijkere las ik:

Info van Jellinekkliniek:
Kun je de schadelijkheid van het roken van een jointje vergelijken met het roken van 20 sigaretten? Tabak bevat Nicotine, Koolmonoxide en Teer. Cannabis bevat koolmonoxide, teer en THC....

THC is de werkzame stof. Met name teer en koolmonoxide in de Cannabis zijn slecht voor de gezondheid. In het Farmaceutisch weekblad van 20 oktober 2000 wordt gezegd dat een joint 70% Meer Kankerverwekkende stoffen bevat dan een normale sigaret. Verder is het zo dat blowers vaak diep inhaleren en de rook lang vasthouden.

Ik heb ook een paar jaar zware van Nelle gerookt en ben subiet gestopt toen ik in de bioscoop in de voorfilm een longarts hoorde/zag vertellen hoe smerig de zwarte longen van rokers zijn in vergelijking met de roze longen van een jong kind. Ik ben subiet gestopt met roken en Goddank ook onze kinderen!!!

ROKEN is ook slecht voor de ogen las ik in een folder bij een opticien. Hoezo? Het versneld Macula-Degeneratie!!!

We moesten wachten tot de jaren Vijftig van de 20ste eeuw voor de eerste Epidemiologische studies de Toxiciteit [GIF] van tabak onweerlegbaar bewijzen.

Tegenwoordig tonen steeds meer studies de schadelijke effecten aan. Als tabak vandaag 2019 op de markt zou verschijnen, zou de verkoop ervan volgens de vele gevaren Verboden worden. Desondanks heeft het tabaksgebruik door de verslavende stoffen daarin zich wereldwijd verspreid.

We kunnen vandaag dan ook over een Tabaksepidemie spreken vooral onder vrouwen en jonge mensen. Stop met Roken: Goed voor uw longen en ogen en voor uw buren die de Stank daarvan ongewild moeten delen!

Rokers moeten om de paar jaar hun huis behangen, Niet-Rokers pas na 20 jaar!!!

Marc Volgers

16-12-2016 06:30
Het is voor niemand ok om te roken ;-)

Tonnis Sprenger

02-09-2016 05:27
Helaas alleen kan er bij dit soort enquete's alleen ja of nee ingevuld worden en is er geen enkele nuance mogelijk.
Het zijn vaak gesloten vragen waar geen antwoord op mogelijk is. Er worden dan ook vaak verkeerde conclusies uit de uitkomsten getrokken.