#Tb 15 euro gift
Enquête: 047-Leven wij nu al in de grote verdrukking? Ja Nee

Buitenland

Christendom moet in Midden Oosten blijven

Het christendom behoort tot het Midden-Oosten en mag daar niet worden uitgeroeid. Dat schrijven de moslim prins Hassan van Jordanië (69) (foto) en de Joodse theoloog Edward Kessler (Cambridge) in een gezamenlijk artikel voor de Britse krant ‘Telegraph’ uit Londen.

Ze benadrukken dat het christendom 2.000 jaar geleden in het Midden-Oosten is ontstaan en een integraal onderdeel van de regio is. "Christelijke gemeenschappen waren essentieel voor de ontwikkeling van de Arabische cultuur en beschaving. Daarom is het walgelijk om de wrede aanvallen op christenen te zien, zoals de terroristische organisatie ‘Islamitische staat’ (IS) dat doet." Als het christendom in zijn geboorteplaats verloren gaat, dan is dat volgens de twee auteurs, een ‘mokerslag voor ons gemeenschappelijk erfgoed’ in het Midden-Oosten.

De belangrijkste opgave is om een bijdrage te leveren aan het beëindigen van het hatelijke en zelfdestructieve conflict. De binding van de drie religies de islam, het Jodendom en het christendom moet beter worden uitgewerkt en begrepen.

Tegelijkertijd moet men ook eerlijk erkennen dat in de heilige boeken van alle drie Abrahamitische religies teksten voorkomen van aanvallen op andere groepen. Deze teksten kunnen niet worden verwijderd. Belangrijk is om ze te leren zien in de context, en op de juiste manier te interpreteren, schrijven prins Hassan en Kessler. Beiden zijn al lange tijd betrokken bij de interreligieuze dialoog.

Reageren


Theo Bert

04-09-2016 11:50
Gesteld wordt: "De binding van de drie religies de islam, het Jodendom en het christendom moet beter worden uitgewerkt en begrepen."

Een zinvolle dialoog verlangt goede wil en een overeenstemming van de uitgangspunten.
De Bijbel, voor Joden de Tenach , dat is het Oude Testament en voor Christenen daarbij het Nieuwe Testament vormen 66 boeken de basis van geloofsovertuiging.
De Koran is het boek van de Islam.

Bijbel en Koran verschillen enorm. zie Bijbel > Forum > Islam - christelijk geloof > Grote geestelijke verschillen tss Koran &Bijbel http://bijbel.startkabel.nl/forum/?id=2443

De Bijbel is tot stand gekomen in vele honderden jaren. De inhoud van de Koran is een verzameling citaten door een man doorgegeven.

Aan drie Abrahamitische religies kan de vraag gesteld worden,"Wie is de God van Abraham, de God van Isaac, de God van Jakob? "
De Koran verwisselt Isaac met Ismael. Het kan niet allebei waar zijn. Dat rechtvaardigt de vraag of JHWH dezelfde is als Allah.
Christenen, voorheen Moslims, getuigen veelal dat Allah een andere is.

De God van Abraham, Isaak en Jakob of Allah, een verschil tussen dag en nacht! http://www.answering-islam.org/Dutch/kok/godvsallah.htm