#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Christenvervolging

Twaalf christenen gedood in Pakistan

De uit fanatieke islamieten bestaande organisatie Jamaat-ur-Ahrar heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor aanslagen op christenen in noordelijk Pakistan, waarbij vorige week vrijdag minstens twaalf mensen omkwamen en tientallen werden gewond. Dat meldt christelijk persbureau BosNewsLife, partner van Uitdaging.

Jamaat-ur-Ahrar, de Pakistaanse afdeling van Taliban, zegt onder meer bommen te hebben laten ontploffen en te hebben geschoten in de provincie Khyber Pakhtunkhwa. Pakistaanse christenen vertelden BosNewsLife dat het geweld begon in het voornamelijk christelijke gebied bij Warsak Dam. Alvorens zich op te blazen in het huis van Farukh Masih richtte de pleger van een zelfmoordaanslag gebeden tot Allah. "Door Gods genade werd alleen hijzelf gedood bij het ontploffen van zijn zelfmoordgordel”, meldde de British Pakistani Christian Association (BPCA). “Het gezin van Farukh Masih overleefde de aanslag met lichte verwondingen.” Masih zelf zegt in een flits God om bescherming te hebben gebeden.

Volgens een woordvoerder van het leger waren er in totaal minstens vier mensen met bomvesten die aanslagen wilden plegen, maar zij zijn door militair ingrijpen allemaal om het leven gekomen. Er ontstond volgens ooggetuigen en vuurgevecht.

BCPA-voorzitter Wilson Chowdhry vertelde dat de voortdurend in angst voor aanslagen levende Pakistaanse christenen de veiligheidsdienst hebben geprezen. Een christen officier van die dienst verloor bij recente aanslagen het leven, maar heeft dat van honderden anderen gered, zegt de organisatie. In een gerechtsgebouw in de stad Mardan raakten veel politiemensen, advocaten, rechters en andere burgers bij een aanslag gewond, maar zij konden worden behandeld.

Reageren


Otto

07-09-2016 05:04
Wat ik nu zo erg vind is, als je aan een moslim vluchteling komt, dan staat de hele kerk/evangelie gemeenschap op hun achterste poten, en ook de christelijke politiek, en nu heel christelijk Nederland, en Europa zwijgen, over steeds meer christenen die worden vermoord, echt een schande.